Meclis’te tansiyon yükseldi! Özlem Zengin grubunu dışarı çıkarttı AKP’liler kürsüyü işgal etti

Yayın tarihi: 17 Aralık 2023 Pazar 6:36 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2023 Pazar 7:30 pm

Bütçe görüşmelerinin sürdüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde  (TBMM)  tansiyon yükseldi. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan’ın konuşmasını keserek AKP grubunu dışarı çıkarttı. Salona geri dönen AKP’liler CHP’li Nurten Yontar’ın konuşması öncesi kürsüyü işgal etti.

TBMM’de bütçe görüşmeleri devam ederken AKP’li vekiller genel kurulu terk etti. Kürsüde 2024 Aile Bakanlığının bütçesinin yoksulluğu daha da artıracağını ifade eden CHP milletvekili Gizem Özcan, bakanlığın sorunların çözümü noktasında bir perspektife sahip olmadığını belirtti. “Ülkemizde kadınlar için bir kara düzen sürüyor” diyen Özcan’ın kadına yönelik şiddet ve cinayet, yoksulluk ve işsizlik verilerini açıkladığı sırada AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin tarafından sözü kesildi.

Hasan Bitmez’in hayatını kaybetmesi TBMM’de ölümle sonuçlanan dördüncü vaka

AKP’LİLER MECLİSİ TERKETTİ

Zengin yerinden kalkarak AKP grubunu dışarı çıkmaya çağırdı. AKP’li milletvekilleri ve Zengin Meclis’i terk etti.  Gizem Özcan’ın konuşmasının ardından kürsüye CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar çağırıldı.

AKP’LİLER KÜRSÜYÜ İŞGAL ETTİ

Yontar’ın kürsüye çağırılmasının ardından dışarı çıkan AKP’liler yeniden genel kurul salonuna girerek kürsüyü işgal etti. AKP’lilerin kürsüyü işgal etmesinin ardından oturuma ara verildi. Oturuma verilen aranın ardından görüşmeler yeniden başladı.

Kaynak: TELE1