Meclis’te Tank Palet gerilimi! Tartışma, arbedeye dönüştü!

Yayın tarihi: 12 Aralık 2019 Perşembe 10:04 am - Güncelleme: 12 Aralık 2019 Perşembe 10:13 am

Bütçe görüşmelerinin sürdüğü TBMM Genel Kurulu’nda Tank Palet Fabrikası gerilimi yaşandı. CHP’li Bülbül’ün, “Katarlılara peşkeş çekildi. Hesabını soracağız” sözleri üzerine AKP ve CHP’liler birbirlerinin üzerine yürüdü. İtişmelerin yaşanması üzerine birleşime ara verildi. Karşılıklı bağırmalar ve itişmeler arada da sürdü. AKP’li Alpay Özalan’ın da tartışmaya girmesiyle birlikte gerilim tırmandı. Grup başkanvekilleri devreye girdi.

TBMM Genel Kurulu’nda Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesi konusunda yaşanan tartışmada birbirinin üzerine yürüyen milletvekilleri arasında dakikalarca süren arbede yaşandı. Gerilim Bazı AKP ve CHP’li vekillerin dışarı çıkarılmasıyla son buldu.

Genel kurulda 2020 bütçesi görüşmelerinde konuşan CHP’li Süleyman Bülbül, “Tank Palet Fabrikası’nı Katarlılara peşkeş çektiler. Özelleştirme dediğiniz haram, hırsızlık, halkın hakkını çalıp 5 yandaşa peşkeş çekmektir” diye konuştu. Söz alan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Bülbül’ün konuşmasının komik, sözlerinin ise yalan olduğunu iddia etti. Bunun üzerine CHP sıralarından tepkiler yükseldi. CHP’li Veli Ağbaba, “Tank Palet’i Katarlılara vermediniz mi?” diye bağırdı. Bu sırada CHP ile AKP’liler arasında karşılıklı laf atmalar olurken, CHP’li Haydar Akar ile AKP’li Yaşar Kırkpınar arasında itişme yaşandı. Karşılıklı bağırmalar ve itişmeler verilen arada da dakikalarca sürdü. CHP ve AKP grup başkanvekillerinin, tartışmaya neden olan isimleri genel kuruldan çıkarmasıyla gerilim son buldu.

‘BÖLÜCÜ’ TARTIŞMASI

Aradan sonra devam eden görüşmelerde AKP ve HDP’liler arasında “terör ve tecavüz” tartışması çıktı. HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, bakanların oturduğu sırayı göstererek, “Bölünmeden bahsediyorsanız en iyi bölücüler buyurun; biri şurada, biri burada oturuyor. Bölücü sizsiniz” dedi. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise “Kürtlerden başka ağzınıza hiç kimseyi almıyorsunuz. Sadece Kürtlerin temsilcisi değilsiniz. Kimse bakanlara ‘bölücü’ diyemez” tepkisini gösterdi. HDP’li Kurtulan AKP’li Zengin’e “Birçok suç işlediniz, günah işlediniz; Kürt halkına karşı günahkârsınız, suçlusunuz. ‘Tecavüzcüleri destekliyorsunuz’ diyoruz, bunun izahı yok. Afrin’de Kürt kadınları tecavüze uğruyor, satılıyor. ‘Milli ordu’ dediğiniz, maaş aktardığınız tecavüzcüler üzerinden bu yapılıyor” dedi. Tartışmalar üzerine oturuma bir kez daha ara verildi.