Meclis’te protesto yapan Aksoy: Uygulamalara isyan ettim

Yayın tarihi: 17 Mart 2021 Çarşamba 3:48 pm - Güncelleme: 17 Mart 2021 Çarşamba 4:12 pm

AKP 22. Dönem Milletvekili Abdurrahim Aksoy Meclis’te, “Kahrolsun otokrasi, yaşasın özgürlükçü demokrasi, yaşasın demokratik Türkiye” sözleriyle basın locasından bağırarak protesto düzenledi. DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi olduğunu söyleyen Abdürrahim Aksoy’un protestosu üzerine Genel Kurul’a ara verildi.

İREM YILDIRIM- TELE1’e açıklama yapan Abdurrahim Aksoy, protestosunu “Ülkedeki antidemokratik uygulamalarına bir isyanımdır” sözleriyle anlattı. Aksoy şunları söyledi:

“ÖZGÜRLÜKÇÜ ORTAMI YOK EDEN İKTİDARA PROTESTOMDUR”

“Özgürlükçü ortamı yok eden iktidara protestomdur. Milletvekili 2017’de söylemiş olduğu bir sözden dolayı Gergerlioğlu’nun milletvekilliğine son verilmesidir. Bu ülke bunu hak etmiyor, demokratik bir ülke olmak zorundayız. Ülkenin kardeşliğini, birliğini sağlamanın yolu budur. Farklılıkları bir zenginlik olarak görmektir. Kürtleri görmemezlikten gelmemektir. Kürtlerin taleplerinin, demokratik, insani talepler olduğunu kabul etmek demektir. Kürtlerin demokratik haklarını görmeyerek, yok sayarak, bu ülke bir yere varamaz.”

“KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

Bugün milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu hakkında konuşan Aksoy, “Gergerlioğlu, milletvekilliği boyunca ve önceki yaşamında da bütün hukuksuzluklara, haksızlıklara karşı isyan etmiş bir aktivist idi” dedi.

Aksoy şunları söyledi:

“Milletvekili olarak Türkiye’deki hukuksuzluklara karşı çıkmış bir insandı. Milletvekilliğine bu nedenden dolayı son vermeleri kabul edilebilir bir durum değil benim için. Bunu kabul etmiyorum, bunu protesto ediyorum. Bundan dolayı böyle bir çağrıda bulundum Meclis’te. Hukukun ve demokrasinin herkes için uygulanmasını istiyoruz. Benim protestom şahsi ve bireyseldir. Mensup olduğum parti de demokratik bir ülkeyi benimseyen, hukuka dayalı bir ülkeyi yaratmak isteyen bir harekettir.”

Meclis’te gerginlik: Eski AKP’li vekil ‘Kahrolsun otokrasi’ diye isyan etti

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürüldü