Meclis’te kapalı oturumu protesto edip, kapalı oturumu terk ettiler

Yayın tarihi: 3 Mart 2020 Salı 6:10 pm - Güncelleme: 3 Mart 2020 Salı 6:16 pm

Meclis’te yapılan kapalı oturuma yaptıkları itiraz reddedilen TİP milletvekilleri Erkan Baş ve Barış Atay, Meclis Genel Kurulu’nu terk etti.

TBMM kapalı oturumu, 10 yıl ‘devlet sırrı’ kapsamında gizli kalacak

TBMM’de söz alarak iç tüzüğe göre oturumun kapalı yapılamayacağını dile getiren TİP vekilleri Erkan Baş ve Barış Atay’ın itirazı reddedildi. Vekiller, basın toplantısı yapmak üzere genel kurulu terk etti.

TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş “Kapalı oturum kararını kabul etmediğimiz için Genel Kurul’u terk ettik” açıklamasında bulundu.

Baş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “TBMM’nin kapalı oturum kararı yok! AKP ‘görüşme kapalı yapılsın’ önerisi yapacak. Bunun karar olarak haberleştirilmesi ‘zaten böyle olması gerekiyor’ fikrini yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Neyi, kimden saklıyorsunuz? Ölen yoksul emekçi çocukları ne konuşulduğunu da bilmeli. Kapalı oturum yapılıp yapılmayacağına dair usul tartışmasını bile açık olarak yapmaya cesaret edemediler. Halktan gizleyerek halka rağmen halkın geleceğine karar vermek ancak halktan korkanların yapabileceği bir iştir” dedi.

HDP’li Oluç’tan kapalı oturum tepkisi: Neden İdlib kapalı kapılar ardından tartışılacak?

Baş, Meclis Halkla İlişkiler bölümünde bir basın toplantısı yapacaklarını belirtti.

TBMM Genel Kurulu, kapalı oturumda İdlib’i görüşüyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bilgilendirme yapacağı kapalı oturumun tutanakları 10 yıl gizli kalacak.