Meclis’te İstanbul Sözleşmesi gerginliği

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 1:22 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 3:36 pm

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AKP’lilerin kadınlarla ilgili tepki çeken açıklamalarını sıraladı. Bunun üzerine Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi ile ilgili olarak AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş arasında gerginlik yaşandı.

TBMM Genel Kurulu’nda CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen AKP’lilerin kadınlar hakkındaki sözlerini gündeme getirince AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş arasında gerginlik yaşandı. Antmen, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, kürtaj hakkındaki “Anası olacak kişinin hatasından dolayı çocuk niye suçu çekiyor. Anası kendisini öldürsün” yorumunu ve diğer AKP’lilerin açıklamalarını dile getirdi. Bunun üzerine AKP’li Akbaşoğlu, “AKP’nin kadın ve çocukları koruyacak adımlar attığını” ileri sürdü. HDP’li Beştaş ise İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını hatırlatarak şunları söyledi:

“Uluslararası bir sözleşmenin uygunluğunu en üst organ kabul edecek ama yürütme, yürütme dediği de bir adam, diyecek ki ben TBMM’nin kararını çöpe attım. Totaliterlik dediğimiz de budur. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını kabul etmedik, etmeyeceğiz” dedi.

CHP’li milletvekili 13 bin 500 euroluk maaşı sorunca meclis karıştı