“Mecliste Hizbullah istemiyoruz” sloganı Nebati’yi rahatsız etti!

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2023 Salı 1:10 pm - Güncelleme: 23 Mayıs 2023 Salı 1:10 pm

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Yeni Mersin İdmanyurdu taraftarları tarafından protesto edildi. Taraftarlar “Mecliste Hizbullah istemiyoruz” sloganı attı. Nebati bu sloganları hedef alarak, “Türkiye, yuh’ çekerek indirilecek bir ülke değildir” dedi

Ekonomiyi gözlerdeki ışıltıya benzeterek alay konusu olan Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati 2’nci Lig’e yükselen Yeni Mersin İdmanyurdu’nu kutlamak için sahaya indi. Nebati Mersinli taraftarlarca protesto edilmiş, tribünlerden “Meclis’te Hizbullah istemiyoruz” sloganı atılmıştı. Nebati, tribünlerden yükselen siyasi içerikli sloganlara tepki göstererek, “Türkiye, bir stadyumda veya başka stadyumlarda birilerinin yönlendirmesiyle ‘yuh’ çekerek indirilecek bir ülke değildir. Sokaklarda, tribünlerde sloganlar atarak iktidara karşı mücadele ettiklerini zannedenlere elbette ki bu millet cevap verecek” dedi.

Taraftarların Nebati’ye yönelik ‘Hizbullah’ protestosuna gözaltı

Nebati’nin sözleri şöyle:

“Türkiye, ekonomisi üzerinde oynanan oyunların, ekonomi üzerinde planlar, programlar yapanların üstesinden gelecek güce sahiptir. Türkiye, içeride ve dışarıda bir araya gelmiş ve hesabı kitabı Recep Tayyip Erdoğan’ı göndermek üzerine kurulu olanlarla mücadele etme azmine, gücüne sahip bir ülkedir. Türkiye, bekasını nasıl koruyacağını bilen, Türkiye sevdalılarıyla yoluna devam edecek bir ülkedir. Türkiye, bir stadyumda veya başka stadyumlarda birilerinin yönlendirmesiyle ‘yuh’ çekerek indirilecek bir ülke değildir. Sokaklarda, tribünlerde sloganlar atarak iktidara karşı mücadele ettiklerini zannedenlere elbette ki bu millet cevap verecek. Bu sloganları atanlar, bu sloganları yönlendirenler, sloganlara maşa olanlar sizlerin kim olduğunuzu biliyoruz ama biz, Sayın Cumhurbaşkanı’mızdan bakanlarına ve tüm teşkilat mensuplarımıza kadar içselleştireceğimiz bir şeyle önce cevap veriyoruz; hizmet.”