Meclis’te ‘derin devlet’ gerginliği

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2020 Cumartesi 10:35 am - Güncelleme: 11 Temmuz 2020 Cumartesi 10:38 am

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun sözlerine yanıt veren MHP’li Celal Adan, Türkiye’de hiçbir zaman derin devletin olmadığını iddia etti.

Muhalefetin “paralel baro düzenlemesi” olarak adlandırdığı çoklu baro teklifiyle ilgili konuşan, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,”Barolar düzenlemesi, derin devlet operasyonudur” dedi.

Tanrıkulu’nun bu sözlerine AKP sıralarından tepki geldi.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin söz alarak “AK Parti derin devletin karşısında olmasa, FETÖ darbe yapmaya çalışmazdı” iddiasında bulundu.

‘TÜRKİYE’DE HİÇBİR ZAMAN DERİN DEVLET OLMAMIŞTIR’ İDDİASI

Aynı zamanda MHP İstanbul Milletvekili olan TBMM Başkanvekili Celal Adan ise, “Türkiye’de hiçbir zaman derin devlet olmamıştır ama devletin içerisinde milletin, devletin adını kirleten hırsız, arsız, darbeci olmuştur” dedi.

Adan, şunları kaydetti:

“Her zaman, her dönem devletin, milletin adını kirleten bazı insanlar belli yerlere gelebilirler. Türkiye’de hiçbir zaman derin devlet olmamıştır ama devletin içerisinde milletin, devletin adını kirleten hırsız, arsız, darbeci olmuştur. Dolayısıyla, Türkiye Cumhuriyeti devletiyle bu anlamsız mücadelelere öncülük yapan hırsız, arsız, bölücü, darbecileri karıştırmamak gerekir. Bugün Türkiye çok zor günlerden geçmektedir, hâlen “derin devlet” “şu devlet” değil.. Libya’da, Suriye’de, Irak’ta bir sürü sıkıntıyla uğraşırken bu tartışmayı doğru bulmuyorum”