Meclis’te bebek bezine ret: Yine Cumhur İttifakı oylarıyla!

Yayın tarihi: 11 Kasım 2021 Perşembe 10:51 pm - Güncelleme: 11 Kasım 2021 Perşembe 10:51 pm

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, bebek bezi ve maması için bütçeye 10 milyar lira konulması ilişkin verdikleri önergenin reddedildiğini açıkladı.

Bebek bezi ve maması için bütçeye 10 milyar lira konulması önergesi Cumhur İttifakı tarafından reddedildi. Haberi sosyal medya hesabından duyuran İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, ”TÜİK’e göre 7,4 milyon çocuğumuz yoksul durumda. Ayrıca yapılan araştırmalar gösteriyor ki çocuklu ailelerin %74’ü mama ve bez almakta zorlanıyor. Bu sebeple ‘BEBEK BEZİ VE MAMASI’ için bütçeye 10 milyar TL konulmasını amaçlayan önergemiz, Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi” ifadelerini kullandı.

Usta’nın bir diğer önergesi olan engelli vatandaşlara yönelik 20 milyar TL’lik destek paketi önergesi de aynı saatlerde reddedildi.

Usta açıklamasında, “8,5 milyona yakın engelli vatandaşımıza verilen destekler 1000 TL’yi bulmamaktadır. Bu destek; açlık sınırının %30’u, yoksulluk sınırının %10’udur. Engelli vatandaşlarımız için bütçeye 20 milyar TL ek ödenek konulmasını içeren önergemiz Cumhur İttifakı oylarıyla reddedilmiştir!” ifadelerini kullandı.

Merdan Yanardağ’dan Peker’in iddialarına karşı Adalet Bakanlığı’na çağrı