Meclis’te ‘adam gibi siyaset’ tartışması: İnsan gibi siyaset yapıyoruz

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2024 Perşembe 8:09 am - Güncelleme: 25 Temmuz 2024 Perşembe 8:09 am

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır TBMM Genel Kurulu’nda, “Adam gibi siyaset yapalım” diyen AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta’ya tepki gösterdi. Başarır, “Biz kadın gibi de, adam gibi de değil insan gibi siyaset yapıyoruz” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, vergi kanun teklifinin ilk imzacısı AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün iki aile şirketinin veri ödemediğine ilişkin iddiaları gündeme getirdi.

AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, “Burası milletin kürsüsü. İnsanlıktan ve vicdandan bahsediyorsanız çıkıp itibar suikastı yapmayın, çıkıp bu insanların onurlarıyla şerefleriyle oynamayın. Adam gibi siyaset yapalım, konuşalım ama itibar suikastı yapmayalım” karşılığını verdi.

“YAZIKLAR OLSUN”

Başarır ise Şahin Usta’ya “Bu yüzyılda, bir kadın grup başkanvekilinin bu kürsüde konuşmasından gurur duyuyorum. Ama o kadın grup başkanvekilinin siyaset yapma tarzındaki tarifi ‘adam gibi’ ise yazıklar olsun. Biz kadın gibi de, adam gibi de değil insan gibi siyaset yapıyoruz” diye yanıt verdi.

Tartışmanın devamında Usta’nın, “Kadınlara da işini iyi yaptığı zaman, adam gibi siyaset, adam gibi işini yapmak, derler. Siz bunu anlamıyorsanız diyecek bir şeyim yok. Ben bundan gayet de memnunum. Adam gibi işimi yapıyorum, adam gibi grup başkanvekilliği yapıyorum, bunda hiçbir sıkıntı yok. Tamam siz adam değilsiniz, bir şey demiyoruz” sözleri Meclis’te başta kadın milletvekilleri olmak üzere tepkiyle karşılandı.

MHP’li vekille İYİ Partili vekil kavga etti, Meclis’te ortalık birbirine girdi!

Kaynak: TELE1