Meclis koronavirüse karşı alarma geçti: Özel ilaçlarla dezenfekte ediliyor

Yayın tarihi: 12 Mart 2020 Perşembe 1:05 am - Güncelleme: 12 Mart 2020 Perşembe 1:05 am

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de ilk koronavirüs vakasını açıklanmasının ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de alarm durumuna geçildi. Meclis’in en yoğun noktası olan Ziyaretçi Kabul Salonu, koronavirüs tehdidine karşı, özel kıyafetler giyen görevliler tarafından dezenfekte edildi.

Koronavirüs vakasının Türkiye’de de görülmesi üzerine, Türkiye Büyük Millet Meclisinde virüse karşı koruyucu tedbirler alınması için alarm durumuna geçildi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, virüsün yayılmasını önlemek için Parlamento girişlerine termal kameralar yerleştirilebileceğini ve ziyaretçi kabulünün bir süre ertelenebileceğini belirtmişti.

Akşam saatlerinde Meclis’in en yoğun insan trafiğinin yaşandığı noktası olan Ziyaretçi Kabul Salonu, özel kıyafetlerli görevliler tarafından, özel hazırlanmış ilaçlarla baştan aşağıya dezenfekte edildi.

Her gün binlerce vatandaşın giriş, çıkış yaptığı Ziyaretçi Kabul Salonu ilaçlanarak, koronavirüs riski en aza indirilmeye çalışıldı.

SALI VE ÇARŞAMBA GÜNÜ DEZENFEKTE GÜNÜ OLACAK

Meclis’te grup toplantılarının yapıldığı Salı ve Çarşamba günlerinde, özel ekip tarafından, milletvekilleri odaları dahil Parlamento’nun hemen hemen her noktası koronavirüse karşı tedbir amaçlı ilaçlanacak.