Meclis Başkanı Mustafa Şentop’tan ‘erken seçim’ açıklaması

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2019 Cuma 3:18 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2019 Cuma 3:19 pm

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, erken seçim ihtimaline ilişkin bir soru üzerine, “Siyaseten de hukuken de seçim kararı ihtimalini sıfır görüyorum.” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Meclis Tören Salonu’nda medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ve Parlamento muhabirleri ile 27. Dönem 2. Yasama Yılı değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Flaş iddia! Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan görüştüler: Erken seçim kapıda

 

Şentop, 27. Dönem 2. Yasama Yılı Değerlendirme Toplantısı düzenledi. Toplantı sonrası Şentop, basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.TBMM Başkanı Mustafa Şentop, erken seçim ihtimaline ilişkin bir soru üzerine, “Siyaseten de hukuken de seçim kararı ihtimalini sıfır görüyorum.” dedi.Şentop, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili anayasal düzlemde sorun teşkil eden bir hususun olmadığı kanaatindeyim ama bunun dışında alt mevzuatta gerek kanunla gerek Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle yapılabilecek değişiklikler her zaman olabilir.” ifadelerini kullandı.

GEÇEN SEÇİMLER ÖNCESİNDE DE “YOK” DENİLMİŞTİ

24 Haziran 2018 Genel Seçimleri öncesinde de Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise erken seçim iddialarını, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan seçim yok diyorsa zamanında yapılacak demektir” diyerek kesin bir dille yalanlamıştı.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’ndan dikkat çeken ‘erken seçim’ açıklaması

Bekir Bozdağ, konuya ilişkin olarak yaptığı ikinci açıklamada da, Erdoğan’ın çok net ifadeler kullandığını vurgulamış, şunları kaydetmişti: “Türkiye’de seçimler vaktinde yapılacaktır. Erken seçim yoktur, vaktinde seçim vardır. Bunu daha kaç defa tekrar edeceğiz. Yok diyoruz, yok diyoruz, yok diyoruz. Ama belli ki Türkiye’de bazı çevrelerin seçimin öne alınması konusunda istekleri var. Ama o çevrelere de şunu söylüyoruz; Türkiye’de seçimin ne zaman yapılacağına hükümetin dışındakiler değil hükümet karar verir. Hükümetin kararı da çok açık, seçim vaktinde yapılacaktır.”
Kaynak Yeniçağ: Mustafa Şentop: “Erken seçim ihtimali sıfır”