Meclis Başkanı Şentop, yeni FETÖ ağı buldu

Yayın tarihi: 2 Aralık 2019 Pazartesi 6:58 pm - Güncelleme: 2 Aralık 2019 Pazartesi 6:58 pm

Cibuti’de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırılan cami açılışı ve 700 bin lirayı bulan özel jetin yakıt masrafının haber olması üzerine Meclis Başkanı Şentop, bu hebere yayınlarında yer verenleri FETÖ’cü ilan etti. Şentop, özellikle meclis başkanlığının gündeme geldiği günlerde FETÖ’cü suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Cibuti’de Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan ıı. Abdülhamid Han Camii’ni ibadete açtı. Törene Cibuti Meclis Başkanı Muhammed Ali Houmed ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Çevre ve Orman eski Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı.
Cibuti seyahatinde yaklaşık 12 saatlik bir uçuş gerçekleştiren Gulfstream g550 tipi özel jetin çok yüksek yakıt gideri haber konusu oldu. Muhalefet tarafından “vip filosu” olarak adlandırılan filoda yer alan Gulfstream g550’nin tahmini olarak saatlik yakıt masrafı bin 800 dolar.
Meclis Başkanı Şentop, Cibuti gezisiyle ilgili sosyal medya üzerinden gece paylaşımlarda bulundu.
“42. Afrika parlamenter birliği konferansı’na katılmak üzere, meclis başkanlarının daveti üzerine Cibuti’ye gittik. Ziyareti FETÖ’nün hala faal olduğu Afrika ülkelerinin parlamenterleriyle temas ve FETÖ tehlikesini anlatmak için vesile olduğuna inandığımız için gerçekleştirdik. Nitekim hem konferansın açılışında yaptığımız konuşmada, hem ikili temaslarda, hem de parlamenterlerle kurduğumuz irtibatlarda FETÖ tehlikesini çok açık ve ikna edici şekilde anlattık.
Bu ziyaretin ve gerçekleşen temasların etkili olduğunu kısa zamanda öğrendik: FETÖ kaynakları önemli ziyareti “cami açılışı” diye nitelendirerek haberleştirmeye yönelmişler. Bir “ağ” bulduklarını da müşahede ediyoruz.”
Şentop, meclis başkanlığı gündeme geldiğinde muhalefetin çok sert ‘’FETÖcü’’ eleştirilerinin muhatabı olmuş, mecliste de bu konuda sert tartışmalar yaşanmıştı.
Şentop katıldığı tv programlarında Fethullah Gülen’in kaset ve kitaplarıyla büyüdüğünü ifade etmişti.