Meclis açılışında sadece bir elçi vardı

Yayın tarihi: 1 Ekim 2020 Perşembe 3:52 pm - Güncelleme: 1 Ekim 2020 Perşembe 4:14 pm

Pandemi koşullarına karşın AKP, CHP, MHP ve İyi Parti milletvekillerinin Meclis açılışına katılımı yüksek oldu. Salgın nedeniyle elçiler davet edilmezken, Azerbaycan elçisi oturumu locadan izledi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı partisinin grubu ayakta alkışlarken, MHP ise ayakta karşıladı.

Meclis’in 27. Dönem 4. Yasama Yılı özel oturum ile açıldı. HDP’li milletvekillerinin operasyonlara tepki olarak katılmadığı özel oturumda pandemiye rağmen AKP , CHP, MHP ve İyi Parti milletvekillerinin katılımı yüksekti. Çok sayıda milletvekilinin sosyal mesafe kurallarına uymadan yan yana koltuklarda oturduğu görüldü.

Erdoğan’ın konuşma yapacağı açılış oturumunda Genel Kurul salonuna ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Her iki partinin milletvekilleri de genel başkanlarını ayakta alkışlarla karşıladı.

Erdoğan’dan Bahçeli’nin ‘AYM yapılandırılsın’ çağrısına yeşil ışık

EN FAZLA İLGİ GÖREN AKP’Lİ AKBAŞOĞLU

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de milletvekili olmadığı için oturumu locadan izledi. Akşener’i de partisinin milletvekilleri ayakta alkışlarla karşıladı.

Azerbaycan Büyükelçisi de Genel Kurul salonunda yabancı misyon temscileri için ayrılan locadan oturumu takip etti.

2 ay süren tatilin ardından bir araya gelen milletvekilleri arasında en büyük ilgi gören isim Covid-19 tedavisi surecinde çok uzun süre yoğun bakımda kalan AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu oldu. Çok sayıda milletvekili Akbaşoğlu’na geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Meclis özel oturumu Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un açılış konuşması ile başladı. Şentop konuşmasının ardından Erdoğan’ı genel kurul salona davet etti. Erdoğan’ı AKP milletvekilleri ayakta alkışlarla karşıladı. MHP milletvekilleri sadece ayağa kalkarken, bazı İyi Parti milletvekillerinin de ayağa kalktığı görüldü. Bir süre sonra tüm İyi Partili milletvekilleri de ayağa kalktı. CHP Milletvekilleri ise Erdoğan’ın salona girişinde ayağa kalkmadı.