MEB’in atama takvimine büyük tepki: Yazıklar olsun

Yayın tarihi: 9 Eylül 2021 Perşembe 8:10 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2021 Perşembe 8:53 pm

Milli Eğitim Bakanı (MEB) tarafından 15 bin öğretmen ataması için yayınlanan takvime göre ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 27 Eylül – 8 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, kararın oyalama olduğunu söylerken, atama bekleyenler ise isyan etti.

 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “müjde” olarak duyurduğu, öğretmen atama takvimi açıklandı. MEB, 15 bin öğretmenin ataması için geçerli olacak takvimi yayınladı. Buna göre 15 bin öğretmen ataması için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihlerinin alınması; 27 Eylül- 8 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek. Atama sonuçları ise 31 Ocak 2022 tarihinde belli olacak.

Erdoğan’ın “müjde” olarak duyurduğu MEB atama kararına Eğitim Sen’den tepki geldi. Genel Başkan Nejla Kurul,  “Bu bir oylama taktiği. Bugüne kadar bunu neden beklettiler anlamakta zorluk çekiyoruz. Zaten Eylül sonuna kadar bu kadar insan emekli olacak. Onu geçtim, neden Ocak ayı için bütün sınava girmiş adaylar için sadece bu kadar az kontenjan açıldı” dedi.

Atama kararına sosyal medyadan da tepki yağdı.

Tepkiler şöyle: