“MEB’in açıklaması itiraf”

Yayın tarihi: 11 Mart 2021 Perşembe 12:47 pm - Güncelleme: 11 Mart 2021 Perşembe 12:47 pm

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlığın planladığı ‘Gönüllü okul’ projesine göre Temmuz ve Ağustos aylarında okulların açık olacağını açıkladı.

Sol’un ulaştığı bir öğretmen, gönüllü okul projesinin bir yaz okulu projesi olduğunu, şu anda yürürlükte olan ‘takviye ve yetiştirme kurslarının’ yaz aylarında da devam edeceğinin anlaşıldığı söyledi. Bu kursların bir sonraki yılın hazırlığını yapmak için değerlendirildiğini, gündeme gelen uygulamanın da kapanan eğitim ve öğretim yılının tekrarını içereceğinin anlaşıldığını söyleyen eğitimci şu ifadeleri kullandı. şöyle konuştu:

“AŞILAMA YAPILAMADI”

“Yaz okulu uygulamasının kendisi önemli bir kabullenişe işaret ediyor. 2020-2021 Eğitim ve öğretim yılında okulları Mart ayına kadar açamayan bakanlık 8. ve 12.sınıfların yararlanamayacağı, ara sınıfların ise yine gönüllülük kriterine bağlı kalarak yararlanabileceği bu proje ile sağlıklı sınıf koşullarını oluşturamadığını, aşılamanın yaygın bir şekilde yapılamadığını itiraf etmiş oldu. Bu itirafın öğretmenler tarafından da kabullenilebilmesi için de ek ders ücretlerinin takviye programına katılan öğretmenlere yaz aylarında da verilmesi düşünülmüş sanırım.”