MEB’den talimat… Öğrencilere Erdoğan propagandası!

Yayın tarihi: 5 Şubat 2020 Çarşamba 10:56 am - Güncelleme: 5 Şubat 2020 Çarşamba 4:45 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 Kasım’da yaptığı konuşmanın kitapçık haline getirilerek Ordu’daki okullarda dağıtıldığı ortaya çıktı. Erdoğan’ın, Tank Palet Fabrikası’ndan Suriye sorununa kadar birçok konuya ilişkin siyasi görüşlerinin yer aldığı kitapçığın öğrencilere dağıtılmasına ilişkin talimatın Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapıldığı öğrenildi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, kitapçığın Ordu’daki liselerde öğrencilere dağıtıldığını söyledi. Kitabın skandal olarak nitelendirilebilecek ifadeler içerdiğini belirten Adıgüzel, “Konuşmada, siyasi rakiplerini aşağılama ve farklı düşünenleri yargılama var” dedi. Adıgüzel, kitabın beş sayfasında da Osmanlı güzellemesi yapıldığını dile getirdi.

BEŞ SAYFA OSMANLI GÜZELLEMESİ

Siyasi propaganda içeren konuşmanın öğrencilere dağıtılmasına tepki gösteren Adıgüzel, şunları söyledi:

“Şu çok iyi bilinmelidir ki göz bebeğimiz olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz okullar sizin siyasi laboratuvarınız, Osmanlı ocaklarınız değildir. Velilerin izni olmadan, hangi hakla devlete emanet edilen çocuklara bir siyasi partinin genel başkanı siyasi fikirlerini empoze etmeye kalkmaktadır? Atatürk’e ilişkin birkaç olumlu ifade ise etki etmeye çalıştığı kesimlerle iletişim kurabilmek ve asıl maksadı olan siyasi fikirlerini empoze etmek için kullanılan bir yöntemdir.”