MEB’den seçmeli ders kararı! Müfredata bir ders daha ekleniyor

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2023 Çarşamba 3:26 pm - Güncelleme: 30 Ağustos 2023 Çarşamba 3:27 pm

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda okutulacak seçmeli derslere bir yenisini daha ekledi. Buna göre, 11 Eylül itibarıyla öğrenciler halk oyunları dersini seçebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) kararına göre, 11 Eylül’de açılacak olan okullarda öğrenciler için ‘halk oyunları’ seçmeli ders olacak.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Başkanı Suat Aksu, seçmeli ders kararının Milli Eğitim Bakanlığının bu ayki Tebliğler Dergisi’nde yayımlandığını belirtti.

Halk oyunları için alınan seçmeli ders kararının kendilerini çok mutlu ettiğini aktaran Aksu, şöyle konuştu:

“Türk halk oyunları okullarda artık seçmeli bir ders. Bu karardan dolayı Milli Eğitim Bakanlığı’mıza teşekkür ediyorum. Halk oyunlarının okullarda seçmeli ders olarak yerini alması kültürümüz ve kültürel aktarımımız adına çok sevindirici bir durum. İlköğretim çağındaki çocuklarımızın fiziksel, ruhsal ve zihinsel gelişimi adına halk oyunları dersinin çok önemli katkılar sağlayacağı kanaatindeyiz. Bu kapsamda öncelikle Milli Eğitim Bakanı’mız Sayın Yusuf Tekin ve değerli bürokratlarına teşekkür ediyorum. Bir sonraki adımın ilkokul ve ortaokullarda zorunlu ders olarak müfredatta yer almasını temenni ediyoruz.”

MEB 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimini yayınladı! İlk ders zili ne zaman çalacak?