MEB’den bir skandal daha… Tarikata bilgi yarışması izni

Yayın tarihi: 14 Ocak 2020 Salı 11:38 am - Güncelleme: 14 Ocak 2020 Salı 11:38 am

Nakşıbendi Tarikatı’na yakınlığıyla bilinen Server Yaşam Vakfı, okullarda bilgi yarışması düzenlemek için MEB’den izin aldı. Vakfın, “Ufka Yolculuk” ismiyle düzenleyeceği yarışmanın amacı, “Gençlere güzel ahlakı sevdirmek” olarak açıklandı

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre,Milli Eğitim Bakanlığı’nın, öğrencileri dini vakıf ve derneklere teslim eden protokollerine bir yenisi daha eklendi. Bakanlık, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaret ettiği İsmailağa Cemaati’nin bağlı olduğu Nakşıbendi Tarikatı’na yakınlığıyla bilinen Server Yaşam Vakfı ile işbirliği yaptı. MEB, vakfın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik, “Ahlak” temalı bilgi yarışması düzenlemesine onay verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl sekizincisi düzenlenmesi planlanan, “Ufka Yolculuk” isimli bilgi yarışması için yine okulların kapısını açtı. 2018 yılında düzenlenen yarışmada Nakşıbendi Şeyhi Mahmud Es’ad Coşan’ın, “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz” isimli kitabını öğrencilere kaynak kitap olarak öneren vakfın düzenleyeceği yarışma için il milli eğitim müdürlüklerine yazı gönderildi.

GÜZEL AHLAKI SEVDİRMEK

Vakfın ilkokuldan liseye kadar, eğitimin hemen her kademesindeki öğrencilere yönelik düzenleyeceği yarışmanın amacı, “Gençlere güzel ahlakı sevdirmek” şeklinde açıklandı. Türkiye genelindeki tüm okulları, “Hedef kitle” olarak belirleyen vakıf, yarışmanın MEB’e bağlı görme engelliler okulları ile halk eğitim merkezlerinde de düzenlenmesini talep etti.

Vakfın yönetim kurulu üyesince MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda da yarışmanın amacına ilişkin, “Adabı muaşeret ve iletişim adabı konularında gençlere bilgi aktarımı sağlamak” ifadeleri kullanıldı.

Öğrencilere, “Ufka Yolculuk” isimli bilgi yarışması için üç de kaynak kitap sunuldu. Vakıf, ilkokul öğrencilerinin, “Edep Diyarına Yolculuk”, ortaokul öğrencilerinin, “Edep Mektebi”, lise öğrencilerinin ise “İletişim, Nezaket ve Adap” isimli kitaplardan sorumlu olacağını bildirdi.

ÇEYREK ALTIN

Öğrencileri yarışmaya teşvik için çeşitli ödüller de belirlendi. Yarışmada birinci olan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin 14 çeyrek altın ile ödüllendirileceği ifade edildi.