MEB’den bir protokol daha! Boş derslere vakıf “öğreticileri” girecek iddiası!

Yayın tarihi: 18 Ocak 2024 Perşembe 8:53 am - Güncelleme: 18 Ocak 2024 Perşembe 8:55 am

Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  Muavenet İlim ve Kültür Vakfı ile “Değerler Eğitimi ve Toplumsal Duyarlılık Eğitim İş Birliği” kapsamında bir protokol imzaladığı okullarda boş derslere vakıf öğrencilerinin gireceği iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz imzalı habere göre, Vakıf, 3 yıl boyunca geçerliliği olduğu ifade edilen bu protokol kapsamında yılın 10 ayında Esenyurt’taki 59 ilkokul, ortaokul ve liseye gideceği iddia edildi. Protokolde, dikkat çeken birçok madde bulunuyor. Sınıflarda derse giren öğretmenlerin raporlu ya da izinli olduğu gün ve saatlerde boş geçecek derslere vakıf öğreticilerinin gireceği ve ‘değerler eğitimi’ kapsamında sınıflarda seminer düzenleyeceği ifade edildiği söylendi.

Protokolün seminer konuları ve aylık çizelge kısmında yer alan bilgiye göre vakıf ‘öğreticileri’ okullarda dua ve ibadet, peygamberlerin mucizeleri, ahiret inancı, sabır ve sadakat, erdemli olmak, ibadetin kazançları, temizlik ve iman gibi başlıklarla öğrencilere seminer vereceği iddia edildi.

İHH, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokolün dışına çıktı iddiası

Kaynak: TELE1