MEB’de ‘öğretmenler için önlük’ tartışması

Yayın tarihi: 12 Eylül 2023 Salı 7:40 am - Güncelleme: 12 Eylül 2023 Salı 7:41 am

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevli öğretmenlerin ‘tavsiye’ olarak nitelendirilen beyaz önlüklü fotoğraflarını istedi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü de meslek liselerinin önlük tasarımlarını beğenmeyip “Boyu daha uzun olsun” talimatı verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in iki hafta önce valiliklere seslenerek “Öğretmen arkadaşlarımızın okullarda, bir eğitimciye yakışır şekilde giyinmesi açısından beyaz önlük uygulamasının valiliklerimizce tespit edilmesini arzu ediyoruz, bunu da genelgemizde zikrettik” açıklamasına tepkilerin gelmesinin ardından bunun bir tavsiye olduğunu zorunluluk olmadığını açıklamıştı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara yazı göndererek, ilk gün etkinliklerinin fotoğraf ve videolarının çekilmesini istedi. Yazıda altı çizili şekilde ve koyu puntoyla öğretmenlerin “önlüklü vaziyette birer adet fotoğraf göndermesi” talimatı verildi.

TAVSİYE ZORUNLULUĞA DÖNÜŞTÜ

Yazı, bir okul müdürü tarafından da “Nöbetçi idareci, nöbetçi öğretmen arkadaşlarımızın bahçede ve katlarda görev yaparken özellikle yaka kartlarını takması ve sayın bakanımızın da ifade ettiği gibi önlükle görevlerini yapması” notuyla, öğretmenlere iletildiği söylendi.

DAHA UZUN OLSUN

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise meslek liselerinde hazırlatılan önlük tasarımlarını beğenmeyerek “daha uzun olsun” talimatı verdiği iddia edildi.

MEB’den yeni ziyaretçi kuralı