MEBBİS eş durumu tercihleri ne zaman yapılacak? Eş durumu 2019 tayini ne zaman?

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51 am - Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51 am

MEBBİS öğretmen yer değiştirme tercihleri başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenlerin il içi ve il dışı atamalarının ardından gözler özür grubu atamalarında. Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları 5-9 Ağustos 2019 tarihlerinde alınmıştı. Öğretmen yer değiştirme ‘http://mebbis.meb.gov.tr’ veya ‘http://personel.meb.gov.tr’ internet adreslerinden yapılacak. Eş durumu 2019 tayini ne zaman? Özür grubu atamaları ne zaman? diye merak edenler için yanıtı haberimizde.

Eş durumu 2019 tayin tercihleri bugün başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı takvime göre, öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları 5-9 Ağustos 2019 tarihlerinde alınmıştı. Mazerete bağlı yer değiştirme başvurusunu başarıyla tamamlayan öğretmenler yer değiştirme tercihlerini bekliyordu. Eş durumu 2019 tayini ne zaman? Özür grubu atamaları ne zaman yapılacak? diye merak edenler içni yanıtı haberimizde bulabilirsiniz..

İlkokul öğretmeni, şort giyen kadın turistlerin ‘kafasını kesmekle’ tehdit etti…

MEBBİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN!

MEBBİS ÖĞRETMEN YER DEĞİŞTİRME TERCİH TARİHLERİ

Tercihler 22-27 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ÖZÜR GRUBU ATAMALAR NE ZAMAN?

Öğretmen yer değiştirme atamaları 29 Ağustos 2019 tarihinde yapılacak.

İlişik kesme işlemleri ise 2 Eylül 2019 tarihinden itibaren yapılabilecek.

MEBBİS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

MEBBİS’e giriş yapmak için mebbis.meb.gov.tr adresine girilmesi gerekiyor. Bu sayfa üzerinden sizin için belirlenmiş olan kullanıcı adı, şifre ve güvenlik kodunu yazarak kolaylıkla MEBBİS anasayfasına erişilebiliyor.

Gerek öğrenciler gerekse veliler haberimizdeki mebbis giriş için tıklayınız ve işlemlerinizi rahatlıkla yapın. Mebbis; Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri’nin kısa adıdır. Yani Milli Eğitim Bakanlığı’nın sağladığı tüm hizmetler ve olanaklar Mebbis üzerinden yapılabiliyor. Mebbis öğretmen girişi modülü ile öğretmenler, müdürler, idari personel, öğrenciler ve veliler işlem yapabilmektedir.

MEBBİS GİRİŞ EKRANI MEBBİS’E GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Öncelikli adım MEBBİS’E mebbis.meb.gov.tr üzerinden giriş yapmaktır. Eğer şifreniz yoksa önce talep formu doldurmanız gerekir. Şifre ve kullanıcı adınız varsa MEBBİS modüllerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ancak MEBBİS şifre ve kullanıcı adınız yoksa aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın çevrimiçi olarak internet üzerinden sunduğu hizmetlerin araştırma, geliştirme ve hizmete sunulması işlemleri MEBBİS’te MEBBİS Modüller üzerinden gerçekleştirilir.

ŞİFREMİ UNUTTUM NE YAPABİLİRİM?

MEBBİS ve e-okul şifreleri ile alakalı sorunları, ilçe yöneticileri, kurum yetkilileriyle telefonla görüşüp çözmekteydiler. Ancak güvenlik zafiyeti oluşmaması için artık MEBBİS şifresi ve E okul veli bilgilendirme sistemi şifrelerini unutanlar ve kaybedenlerin şifreleri kendilerine telefon ile verilmeyecek, şifre beklentilerini çalıştıkları kurumun resmi e-posta adresinden şifremi unuttum şeklinde istekte bulunup, aynı gün içerisinde yeni şifresi kendisine e-posta yoluyla bildirilecektir.