Haber

MEB yeni bir ders ekledi: Milli mücadelede ilham kaynağı Atatürk yerine Gazze oldu!

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlangıcında, ortaöğretim kademesindeki tüm sınıflarda, 'Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi' temalı açılış dersiyle eğitim sürecine başlanacağı duyuruldu. Eğitim-iş Genel Başkanı Kadem Özbay, "Bu dersin içeriğinde, tarihsel gerçekliklerin çarpıtıldığını ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün eksik bırakıldığını görmekteyiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim yılında ilk dersin "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" olacağını duyurdu. Yusuf Tekin imzası ile 81 ile gönderilen resmi yazıda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile değerlerin kişiyi erdemlere ulaştıran ve eylemleri aracılığıyla gözlemlenebilen "erdem-değer-eylem" çerçevesinde kavramsallaştırıldığı belirtildi.

MİLLİ MÜCADELEYE 'GAZZE' ÖRNEK GÖSTERİLDİ

"Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" konulu ders, ilkokul ve ortaokul düzeylerinde 40 dakika süreyle verilecek. Resmî yazıya göre bu dersle öğrencilerin vatan sevgisini, kardeşliği, yardımseverliği, adaleti ve özgürlüğü, Türk ve Filistin halklarının birlikte mücadele ettiği tarihi olaylar üzerinden öğrenmeleri sağlanacak. Milli Mücadele ruhu ise Gazze halkının verdiği mücadele üzerinden öğrencilere anlatılacak.  Çanakkale Savaşı'nda Türk ve Filistin halklarının omuz omuza savaşarak gösterdiği kahramanlık ve fedakârlık anlatılarak Gazze'deki direnişle, özgürlük ve vatanlarına bağlılıkları vurgulanacak.

"İLHAM KAYNAĞI ATATÜRK OLMALIDIR"

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, hazırlanan eğitim içeriğinde Atatürk'ün yer almadığına dikkat çekti. Özbay, "Hazırlanan açılış dersi programında, bağımsızlık mücadelesinin en büyük lideri Atatürk’ün yer almaması, eğitim sistemimize yapılan ideolojik müdahalelerin bir yansımasıdır. Atatürk’ün önderliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan bir lider olarak çocuklarımıza ve gençlerimize her fırsatta anlatılmalı, ilham kaynağı olmalıdır. " dedi.

"ÇANAKKALE SAVAŞI VE GAZZE KATLİAMI FARKLIDIR"

Özbay, Çanakkale Zaferi ve Gazze soykırımı arasındaki farka dikkat çekerek, "Çanakkale Zaferi, bağımsızlığa giden yolda en önemli zaferlerden biridir. Bu zafer aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’mızın lideri, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün komutanlık yeteneklerini gösterdiği bir zafer olmuştur. Türk ulusunun bağımsızlık mücadelesinde kazandığı en önemli zaferlerden biridir ve emperyalist güçlere karşı verilen bir özgürlük savaşıdır. Bu zafer, Mustafa Kemal Atatürk'ün üstün komutanlık yetenekleri ve Türk ulusunun sarsılmaz direnci ile kazanılmıştır. Çanakkale Savaşı, ordular arasında yürütülmüş bir savaştır, Gazze’de yaşananlar ise sivil insanlara karşı yapılan bir insanlık dramıdır, katliamdır, birbiriyle karşılaştırılamaz." ifadelerini kullandı.

"ATATÜRKSÜZ EĞİTİM MODELİNİ KABUL ETMİYORUZ"

Eğitim-iş Genel Başkanı Kadem Özbay Atatürk'süz eğitim programına karşı alternatif ve olması gereken bir program hazırladıklarını belirterek şunları söyledi:

"Hazırlanan açılış dersi programında, bağımsızlık mücadelesinin en büyük lideri Atatürk’ün yer almaması, eğitim sistemimize yapılan ideolojik müdahalelerin bir yansımasıdır. Atatürk’ün önderliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan bir lider olarak çocuklarımıza ve gençlerimize her fırsatta anlatılmalı, ilham kaynağı olmalıdır. Eğitim-İş olarak, Atatürk'süz bir eğitim modelini kabul etmiyoruz

Eğitim-İş olarak, Filistin halkına karşı yıllardır süren insanlık dışı uygulamaların ve işlenen suçların karşısında durduğumuzu da bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Filistin halkının kurtuluş mücadelesi, emperyalizme karşı verilen haklı direnişlerden biridir. Ancak Filistin topraklarında yaşananlar, sivil insanların hedef alındığı bir drama, katliama dönüşmüştür.

Eğitim-İş olarak, hazırladığımız alternatif ders programında öğrencilerin vatan sevgisi, bağımsızlık, adalet, eşitlik, diğerkâmlık, kardeşlik, özgürlük ve empati değerleriyle yoğrularak yetiştirilmesi temel alınmıştır. Bu programda, tarihsel süreçte Türk ve Filistin halkları arasında var olan kardeşlik bağı ve Çanakkale Savaşı'nda omuz omuza verdikleri mücadele vurgulanacaktır.

Programımızda, Türk milletinin Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği Millî Mücadele, cumhuriyet, yurttaşlık, vatan sevgisi ve bağımsızlığa olan düşkünlük üzerinden işlenecek, sömürgeci devletlere karşı verilen mücadele anlatılacaktır. Atatürk ve Kurtuluş Savaşımız, sömürgeci ve emperyal saldırılara maruz kalan mazlum uluslar için bir ilham kaynağı olmuştur. Bu kapsamda, Atatürk’ün bu uluslara verdiği cesaret öğrencilere aktarılacak ve Filistin halkının emperyalist saldırılara karşı verdiği insanlık onuru mücadelesine değinilecektir.

Ayrıca, Filistin halkı özelinde bağımsızlık mücadelesi veren tüm mazlum ulusların bu onurlu mücadeleleri ile uluslararası hukuk ve toplumsal vicdan çerçevesinde dayanışmanın bir insanlık görevi olduğu vurgulanacaktır. Eğitim-İş olarak, bu ders planımızı üyemiz olan tüm öğretmenlerle birlikte uygulayacağız.

Tarihimizin çarpıtılmasına, bağımsızlık mücadelemizin gölgelenmesine, Atatürk’ün eğitimden dışlanmasına ve insanlık onuruna karşı işlenen suçların görmezden gelinmesine asla izin vermeyeceğiz. Eğitim-İş olarak her zaman olduğu gibi, Cumhuriyetimizin ve onun değerlerinin korunması için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz."

https://tele1.com.tr/meb-geri-adim-atmiyor-gerici-mufredat-hayata-geciyor-1134293/