MEB, TÜGVA ortaklığında vites arttırdı!

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 10:29 am - Güncelleme: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 10:30 am

Eğitimde öncelikleri değiştiren koronavirüs salgını da MEB’in iktidara yakın dernek ve vakıflarla yaptığı işbirliğinin hızını kesmedi. Danıştay’ın kararı yok sayılarak, TÜGVA ile imzalanan protokolün “hassasiyetle” hayata geçirilmesi için illere yazı gönderildi.

COVID-19 nedeniyle öğrenci ve öğretmen sağlığı eğitimde öncelik haline gelirken Milli Eğitim Bakanlığı, TÜGVA ile imzaladığı protokolün derdine düştü.

Birgün’den Mustafa M. Bildircin’in haberine göre; MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, TÜGVA ile imzalanan, “Değerler Eğitimi” protokolü kapsamındaki çalışmaların hassasiyetle gerçekleştirilmesini istedi.

Eğitimin üçüncü şahıslara devredilemeyeceğine ilişkin yargı kararlarına karşın işbirliği anlaşmalarıyla vakıf ve derneklerin eğitimde etkinliğinin yolunu açan MEB, pandemi döneminde de protokolleri öncelemeyi sürdürüyor.

25 Ağustos’ta Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz imzası ile il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, “Protokol kapsamındaki çalışmaların hassasiyetle gerçekleştirilmesinin sağlanması hususlarında gereğini rica ederim” denildi.

OKULA GİRİŞ İZNİ VERİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay’ın, “Kamusal eğitim devletin görevidir, devredilemez” kararına rağmen Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜGVA ile “Değerler Eğitimi ve Sosyal Kültürel Etkinlikler” protokolü imzaladı. Türkiye genelindeki tüm resmi ve özel liseleri kapsayan protokol ile TÜGVA’nın öğrencilere yönelik kulüp çalışmaları, kültürel faaliyetler, akademik faaliyetler ve proje çalışmaları yürütülmesine olanak sağlandı. Protokole, TÜGVA’nın okullarda etkinlik düzenlemesine izin veren bir madde de yerleştirildi. Vakfın ortaokullarda, “Medeniyet ve Değerler Kulübü” adı altında çalışma yürütebileceği bildirildi.

MEB ile TÜGVA arasında protokolün imzalanmasından üç ay sonra Türkiye’de yüz yüze eğitim, COVID-19 salgını nedeniyle kesintiye uğradı. Eğitimde öncelikleri değiştiren salgın, dernek ve vakıflarla işbirliği konusunda MEB’in hızını kesmedi. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, TÜGVA ile imzalanan protokolü hatırlatan bir yazıyı il milli eğitim müdürlüklerine gönderdi. Yazıda, TÜGVA ile imzalanan protokol kapsamında öğrencilere insani, ahlaki, milli ve manevi değerler kazandırılmasının amaçlandığı belirtilerek, “Faaliyetlerle ilgili tüm usul ve esasların temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarına duyurulması, ilgili planlamalar yapılarak çalışmaların hassasiyetle gerçekleştirilmesinin sağlanması hususlarında gereğini rica ederim” ifadesi kullanıldı.