Bişkek’teki Türk okulunda çocuklara tecavüz iddiası… Resmi açıklama geldi!

Yayın tarihi: 21 Şubat 2019 Perşembe 4:16 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2019 Cuma 5:33 pm

Kırgızistan’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Bişkek Türk İlk Okulu’nun müdürü olan Ö.A’nın öğrencileri taciz ettiği iddia edildi. Konu hakkında resmi hesabından açıklama yapan Bişkek Büyükelçiliği, okul müdürü ve yardımcılarının görevden alındığını belirterek konu hakkında inceleme başlattıklarını söyledi.

Kırgızistan’da Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığına ait Bişkek Türk İlkokulu müdürü Ö.A‘nın öğrencileri taciz ettiği iddia edildi.

Konuyu Kırgız parlamentosunda gündeme getiren milletvekili İrina Karamuşkina kendisine 9 yaşındaki bir erkek öğrencinin annesinin ulaştığını ve çocuğunun okul müdürü ö.a tarafından taciz edildiğini söylediğini aktardı.

MEB’e bağlı Bişkek Türk İlkokulunun kaçak inşa edildiğini belirten Karamuşkina, “20 yıldır okul lisanssız çalışıyor çünkü Ö.A‘nın ifadelerine göre ‘arkaları sağlam’ . bana gelen veliler Eğitim Bakanlığı’na başvurduğunda ise, memurların böyle bir okuldan haberinin dahi olmadığı ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

Bişkek’te bulunan Türk İlkokulu ile ilgili basında ve sosyal medyada yeralan bazı iddialara ilişkin T.C. Bişkek Büyükelçiliği Basın Açıklaması, 21 Şubat 2019: