Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki ders kitaplarına ve eğitim araç gereçlerine yönelik veri toplama süreci için İzleme ve Değerlendirme Sistemi'ni hayata geçirdi.
Muhalefet başta olmak üzere uzmanlar ve eğitimcilerin tüm uyarılarına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adıyla çıkardığı gerici müfredatı hayata geçirmek için çalışmalarına devam ediyor. Okulların açılmasına az bir zaman kala, gerici müfredatın bıraktığı etki de MEB'in yeni sisteminde toplanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, Maarif model adı verilen gerici müfredat kapsamındaki öğretim programlarının ve bu programlara uygun olarak geliştirilen ders kitaplarına ve eğitim araç gereçlerine yönelik veri toplama süreci için Talim Terbiye Kurulu Aracılığıyla (TTKB) İzleme ve Değerlendirme Sistemi'ni (İDES) hayata geçirdi.
İTİRAZLAR DİNLENMEDİ ÇOCUKLAR SİSTEMİN İÇİNDE İZLENECEK
Bu sistemle birlikte, gerici müfredat hazırlanırken yapılan itirazları dikkate almayan MEB, uygulamayı hayata geçirdikten sonra öğrenciler üzerindeki etkileri İzleme ve Değerlendirme Sistemi'nde toplayacak.
“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” İçin İzleme ve Değerlendirme Sistemi: “TTKB-İDES”
Öğretim programlarının etkililiğini değerlendirmek ve sürekliliğini sağlamak amacıyla Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca geliştirilen “İzleme ve Değerlendirme Sistemi (TTKB-İDES)” ile okul… pic.twitter.com/uuZTjqHM0q — Millî Eğitim Bakanlığı (@tcmeb) September 5, 2024
https://tele1.com.tr/mebin-yeni-duzenlemesi-basladi-okullarda-iki-yasak-birden-1133186/