Mazlum Çimen’in ‘Usta Malı’ adlı albümü bu kez plak olarak raflarda yerini alacak

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2021 Pazar 1:28 pm - Güncelleme: 29 Ağustos 2021 Pazar 1:29 pm

Mazlum Çimen’in 2018 yılında çıkan “Usta Malı” adını verdiği ve Madımak Katliamı’nda yakılarak öldürülenlere ithaf ettiği albümü, 1 Eylül’de plak olarak raflarda yerini alacak.

Mazlum Çimen, 2018 yılında çıkan “Usta Malı” adlı albümünü Sivas Madımak Katliamı’nın 25. yılı sebebiyle katliamda yakılarak öldürülen canlara ithaf etti. 25 yıl sonra ilk kez cura ve bağlamayla icra ettiği  “Usta Malı” adlı çalışma, Anadolu Alevi Bektaşi yol kültürünün içinden gelen ustaların eserlerinden bir damıtma niteliğinde. Bu çalışmada ayrıca Ender Balkır, Erdal Güney, Hazal Kaçmaz, Erdal Erzincan, Nilüfer Akbal ve Murat Ak Gufrani’nin Kim Bilir (Devriye) adlı eserinde nefeslerini katarak var oldular.

PLAK OLARAK RAFLARDA YERİNİ ALACAK

1 Eylül tarihinde müzik marketlerde yerini alacak olan “Usta Malı” adlı çalışma bu sefer plak olarak raflarda yerini alıyor.

Bu özel çalışma 1993 artı 33 plak olarak limitli bir sayıda numaralı olarak satışa sunulacak. Artı 33 plakta ise katledilen 33 kişinin isimleri, her plakta bir isim olarak özel baskıyla işlenecek. Her isme bir plak basılmış olacak.