Mazbatasını alan Erdal Beşikçioğlu Etimesgut’taki ilk projelerini açıkladı

Yayın tarihi: 4 Nisan 2024 Perşembe 12:48 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2024 Perşembe 1:10 pm

CHP’nin Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu, mazbatasını alarak resmen görevine başladı. Beşikçioğlu sosyal medya hesabından ilk projelerine dair paylaşımlarda bulundu.

Türkiye, sandığa giderek beş yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini belirledi. Ankara’nın en büyük 5’inci ilçesi olan Etimesgut’ta 20 yıl belediye başkanlığı yapan MHP’li Enver Demirel’e karşı yarışan Erdal Beşikçioğlu, ilçenin belediye başkanı oldu.

MHP’Lİ ESKİ BAŞKAN DEVİR TESLİM TÖRENİNE GELMEDİ

MHP’li eski başkan, Etimesgut Belediye Başkanı olan Erdal Beşikçioğlu’nun devir teslim törenine gelmedi. Beşikçioğlu, makam koltuğunu belediyenin başkan vekilinden devraldı. Devir teslim töreni için makam masasından kaldırılan makam koltuğu Beşkiçioğlu’nun ilk fotoğraflarını çektirmesi için omuzlar üzerinde elden ele taşınınca Erdal Beşikçioğlu, “Koltuk uçarak geliyor” diye şakalaştı.

Beşikçioğlu devir teslim töreninin ardından konuşarak, “Çok heyecan verici bir durum. Yaklaşık 90 gündür bu ilçenin her bir sokağında, her bir mahallesinde vatandaşlarımızla sohbet ettik, kendimizi tanıttık. Onlarda böyle bir takdirle onurlandırdılar bizi. Şunu bilsinler ki artık onlarla beraber mutlu olan, onlar için endişe eden bir başkanları var. Bundan sonra kol kola beraber daha güzel yarınlar için yürüyeceğiz” dedi.

“BİR BELEDİYE DÜŞÜNÜYORUZ, BİR AĞAÇ GİBİ TEK VE HÜR…”

Beşikçioğlu, devir teslim töreninin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ve CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un katılımıyla belediye binası önünde halk buluşmasında konuştu. Beşikçioğlu, şöyle konuştu:

“İlçemizin her bir sokağında, her bir caddesinde vatandaşımızla sohbet ettik. Dertleştik, güldük, üzüldük. Ben kendimi anlattım, onlardan kendilerini dinledim. Bir oy istedim eğer uygun görürlerse diye. Dostlar, oylarımızı helal ediyor muyuz? Başkanınız da size helal ediyor. Bir belediye düşünüyoruz ki; bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine.”

PROJELERİNİ DUYURDU

Beşikçioğlu, sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunarak Etimesgut’taki projelerini duyurdu. Beşikçioğlu, “Seçim çalışmalarında bana herkes Vali filmindeki gibi vatandaşla doğrudan iletişim kuran bir yönetim istediklerini söyledi” dedi. İşte Beşikçioğlu’nun ilk projeleri…

-Eryaman Metrosu ile Çayyolu Metrosu’nu bağlayacak raylı sistem projesini Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacağız.

-Etimesgut’ta 3 tane üniversite var, ayrıca diğer üniversiteler de komşu ilçelerde ama Etimesgut’ta 1 tane bile öğrenci yurdumuz yok. Öğrenci yurdu açacağız.

-Eğitim seviyesi yüksek bir nüfus olmasına rağmen sosyal ve kültürel etkinlikler sınırlı. Etimesgut’ta oturanlar, etkinlikler için merkeze gitmek zorunda. Biz Etimesgut’ta sosyal ve kültürel etkinlikleri başlatacağız, vatandaşlarımız merkeze gitmek zorunda kalmayacak.

-Seçim çalışmalarında bana herkes Vali filmindeki gibi vatandaşla doğrudan iletişim kuran bir yönetim istediklerini söyledi. Artık belediyede protokol kapıları falan olmayacak. Filmdeki uygulamaların gerçeğe dönüşmesini istiyor vatandaş.

Erdal Beşikçioğlu’ndan erik dalı ile kutlama

Kaynak: HABER MERKEZİ