Matrix’in 4. filmi Matrix: Resurrections olarak adlandırılacak

Yayın tarihi: 2 Şubat 2021 Salı 8:00 am - Güncelleme: 1 Şubat 2021 Pazartesi 3:06 pm

Matrix serisinin son filminin ismi belli oldu. Sette çalışan bir makyaj sanatçısı yaptığı paylaşımda Matrix: Resurrections ismini sızdırdı.

Sinema sektörüne damga vuran yapımlardan biri olan The Matrix, pek çok kişinin zihnindeki yaşam algısını da değiştirmişti. İnsanlığın gelecekte karşı karşıya kalabileceği AI tehdidine karşı bariz göndermeler içeren seri yıllar sonra tekrardan izleyiciyle buluşacak.

Hatırlanacağı üzere serinin son filmi 2003 yılında yayınlanmıştı. Makineler ile insanlar arasındaki savaşın son bulduğu film çarpıcı bir sonla bitmişti.

Matrix: Resurrections

Aslında 3. film ardında da pek çok soru işareti bırakmıştı. Neo yaşıyor mu? Matrix tekrardan makinelerin kontrolünde mi olacak? İnsanlık makinelere karşı yenilgisini kabul etti mi?…

Bu ve benzeri soruların hiç birine yanıt bulamamıştık. Şimdi ise 4. film farklı bir hikaye ile karşımıza çıkacak.

Hali hazırda Matrix’in yeni filmi ile ilgili bildiğimiz tek şey, filmin çekimlerinin devam ettiği. Tabi ki bir de film için verilen vizyon tarihi var. Eğer bir aksilik yaşanmazsa film 2021’in Aralık ayında izleyici ile buluşacak.

Peki gelelim filmin ismine. Filmin ismi ne olacak? Geçtiğimiz gün Matrix 4 setinde çalışan bir kişi kendisine yönetmenlerden gelen bir hediye paketini sosyal medyada paylaştı.

Paylaşımda en çok dikkat çeken detay ise Matrix: Resurrections yazısı oldu. Bu muhtemelen yeni filmin ismi. Türkçesi ise Matrix Diriliş anlamına geliyor.

WhatsApp gizlilik sorunlarını çözmeye uğraşıyor