Matrix Resurrections ve Warner Bros mahkemelik oluyor

Yayın tarihi: 9 Şubat 2022 Çarşamba 11:00 am - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 7:30 pm

The Matrix Resurrections ortak yapımcısı, yeni bir davada, filmin kötü gişe rakamlarının sebebi olarak aynı gün yayınlanan bir yayın akışını suçluyor.

Village Roadshow Entertainment Group bugün yayın platformu HBO Max’in sahibi Warner Bros.’a dava açtı. Davaya göre Matrix Resurrections filminin çıkış tarihinin ertelenmesi yetmezmiş gibi bir de çakışan bir yayın konulunca gişe rakamları kötü etkilendi. Davanın savunduğu bir diğer konu da film tarihinin ertelenmesi ve farklı yayınla çakışmasının sözleşme ihlali oluşturması. Dava ayrıca, filmin çıkış tarihinin 2022’den 2021’e taşınmasının Warner Bros.’un HBO Max aboneliklerini artırmak için bir yöntem olduğunu iddia ediyor.

Matrix Resurrections

 

Geçen yıl Warner Bros.’un HBO Max’te ve sinemalarda aynı anda yeni filmlerden oluşan bir listeyi yayınlama kararı tepki çekmişti. The Matrix’e ek olarak, Warner Bros’un eşzamanlı gösterim stratejisindeki diğer 16 film arasında Dune, Godzilla vs. Kong, Mortal Kombat, King Arthur ve diğerleri yer aldı. Filmler iki platformda birden yayınlanınca bundan etkilenen de gişe rakamları oldu. 17 filmden sadece ikisi yurtiçinde 100 milyon dolardan fazla gişe hasılatı elde etti. BoxOfficeMojo’ya göre, normalde gişe kazançları için en yüksek zaman olan Aralık ayında piyasaya sürülen Matrix Resurrections, yurtiçi gişe satışlarında 37,2 milyon doların üzerinde hasılat elde etti. Şu anda konuyla ilgili dava sürüyor.

iPhone SE 3’ün çıkış tarihi belli oldu