MateBook D 15 ile Dizüstü ailesini genişletiyor

Yayın tarihi: 12 Haziran 2021 Cumartesi 7:30 am - Güncelleme: 11 Haziran 2021 Cuma 2:11 pm

Huawei,  MateBook ailesine yeni üyeler kazandırmaya devam ediyor. 2021 model MateBook D 15 , bir önceki modeline kıyasla benzerlikler barındırdığı gibi ciddi farklara da sahip.

Matebook D 15, yaklaşık olarak 1.56 kilo ağırlıkta ve 16.9mm kalınlıkta. 15.6 inç büyüklüğünde bir ekranı olan laptop için güzel değerler olduğunu söyleyebiliriz. Yani yanınızda da rahatlıkla taşıyabilirsiniz.

Uzay grisi ve mistik gümüş renk seçenekleri bulunan ürün, yanlardan yumuşatılmış hatlara sahip ve pek çok kullanıcının hoşuna gidecek bir tasarımı var.

MateBook D 15

MateBook D 15, 15.6 inç HUAWEI FullView ekran ile geliyor

MateBook D 15 ‘in 15.6 inç ekranı var. %87’lik ekran gövde detayından ve 16:9 görüntüleme oranından söz edebiliriz. IPS teknolojisi üzerine inşa edilen bu ekran, FHD çözünürlük sunuyor. 178 derece görüş açısı ve tipik 250nit parlaklık değeri var.

Ekran, aynı zamanda TÜV Rheinland sertifikalarına sahip. Böylece uzun süreli kullanımda, zararlı mavi ışınlara karşı gözleriniz korunmuş oluyor.

Ekran, özellikle iç mekân kullanımlarında canlı renkler ve net detaylar sunabiliyor. Bir şeyler izlemek ve oynamak gerçekten keyifli.

Yeni nesil Intel Core i5 işlemciyle geliyor

Cihaz, Intel’in 11. nesil Core i5 işlemcisiyle geliyor. 2.4GHz değerde çalışan işlemciye, 16GB RAM ve 512GB SSD depolama faktörleri eşlik ediyor. Grafik birimi tarafında Intel Iris Xe Graphics ve işletim sistemi tarafında da Windows 10 var. Eh, tüm bu detaylar, gündelik yaşantınızda gerçekleştirebileceğiniz pek çok işlem için size yeterli performansı sunabilir.

Deneyimlerimiz itibarıyla; internet gezintileri, ofis uygulamaları aracılığıyla yapacağınız işlemler, internet üzerinden gerçekleştireceğiniz görüntülü toplantılar ve video izleme gibi işlemler için ideal bir ürün.

Biraz daha derine inecek olursak, Photshop gibi görsel tasarım programlarını, hatta Adobe Premier gibi video düzenleme programlarını da kullanabilirsiniz.

Oyun tarafına gelecek olur isek… MateBook D15 ile “yüksek performans ve yüksek grafik beklentisi olmadan” pek çok oyunu deneyimleme şansınız var. Özellikle yüksek grafik gücü istemeyen online oyunları örnek verebiliriz, ki cihazın gelişmiş kablosuz bağlantı teknolojileri de burada ekstra kolaylık sunuyor.

Yine de, görsel kalitesi başarılı bazı oyunları oynayabilirsiniz. Örneğin, Metro 2033 Redux gibi. Gelişmiş grafikleri ve ışık-gölge efektleri sayesinde etkileyici bir atmosfer sunabilen bu oyunu rahatlıkla oynayabiliyorsunuz.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız