Mate 30 ve Mate 30 Pro’yu yeni bir bölgede daha satışa hazırlanıyor

Yayın tarihi: 30 Ekim 2019 Çarşamba 10:55 am - Güncelleme: 30 Ekim 2019 Çarşamba 10:55 am

Huawei yeni amiral gemisi modelleri Mate 30 ve Mate 30 Pro’yu yeni bir bölgede daha satışa sunmaya hazırlanıyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Akıllı telefon pazarının önde gelen isimlerinden biri olan Huawei, yeni amiral gemisi modellerini geçtiğimiz Eylül ayında tanıtmıştı. Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro, Avrupa’da gerçekleşen bir etkinlik sonrası Çin’de satışa sunuldu.

5 kameralı Xiaomi Mi CC9 Pro ile çekilmiş fotoğraflar

Huawei’nin uygulanan ambargo nedeniyle yeni tasarladığı telefonlara Google hizmetlerini koyamaması, şirketin radikal kararlar almasına neden oldu.

Mate30 ve Mate30Pro daha tanıtılmadan, iki modelin de Avrupa’da satışa sunulmayacağına dair söylentiler ortaya atılmıştı. Bu söylentilerin şimdiye kadar doğru çıktığını söyleyebiliriz.

huawei mate 30

Telefonun tanıtılması ve Çin’de satışa sunulmasının üzerinden hayli zaman geçmiş olmasına karşın henüz pazar ağı istenilen düzeye çıkarılmadı. Şu anda Mate30 modellerinin satıldığı ülke sayısı, bir eldeki parmak sayısını bile geçmiyor.

Çinli üretici tarafından yapılan açıklamada Mate30 ve Mate30 Pro’nun önümüzdeki günlerde Filipinler’de de satışa sunulacağı belirtildi. Telefonu 8 Kasım’a kadar ön siparişle satın alanlara kablosuz şarj cihazı da hediye edilecek.