Maslak’ta kafeye silahlı saldırı! 6 İsveçli gözaltına alındı

Yayın tarihi: 15 Eylül 2023 Cuma 11:33 am - Güncelleme: 15 Eylül 2023 Cuma 11:33 am

İstanbul‘da lüks bir sitedeki kafeye motosikletli iki kişi tarafından ateş açıldı. Saldırıda bir müşteri yaralandı. Saldırıya, silahla karşılık veren İsveçli 6 kişi ve kaçtıkları aracın şoförü gözaltına alındı.

İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Maslak’ta bulunan lüks bir sitenin içinde bulunan kafede 6 Eylül’de başlarında kaskla ve plakası kapatılmış bir motosikletle gelen iki kişi, içeride bulunanlara silahlı saldırı düzenlendi. Kafede bulunanların silahla karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Silahlı çatışmanın ardından motosikletli şüpheliler olay yerinden uzaklaştı. Kafede bulunan grup ise bir minibüsü binerek olay yerinden kaçtı.

Silahlı çatışmada sırasında kafede müşteri olarak bulunan Azerbaycan uyruklu E.A., sol kolundan ve bacağından yaralandı.

İSVEÇLİ 6 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Gasp Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmada kafede bulunan ve silahla karşılık veren grubun olay yerinden kaçtığı lüks minibüsün plakasını tespit etti. İsveç uyruklu İ.A.(33) adına kayıtlı minibüs, Ayazağa Mahallesi, Hadım Koruyolu caddesinde durduruldu. Araç içinde bulunan minibüsün şoförü K.K.(47), İsveç uyruklu şüpheliler Richard İcho M.(23), Mevludın M.(31), Salah K.M.A.Z.(24), Elvır M.(22), Harrıs L.O.(30) gözaltına alındı. Başakşehir ve Sarıyer’de ilçelerinde tespit edilen adreslere yapılan baskında İsveç uyruklu Setalla M.A.S.(21)’in de yakalanmasıyla gözaltı sayısı 7’ye yükseldi.

‘KENDİMİZİ KORUMAK İÇİN ATEŞ ETTİK’

Şüpheliler, sorguda saldırıyı kimin yaptığını bilmediklerini, kendilerini korumak için ateş ettiklerini söyledikleri öğrenildi. Şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden İsveç uyruklu Richard Icho M., Mevludın M., Salah S.M.A.Z., Elvır M. Harrıs L.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Stella M.A.S. ise sınır dışı edilmez üzere göç idaresine teslim edildi. Şüphelilerin içinde bulunduğu minibüsü kullanan K.K. ise savcılık ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

İSVEÇLİLERİN EVİNDEN CEPHANELİK ÇIKTI

Şüphelilerin kaçtıkları otomobil ve evlerinde yapılan aramada ruhsatsız olan Sar 9 Mete 9 mm tabanca, Glock marka tabanca, 169 adet 9 mm mermi, 2 adet bilye atar toplu tabanca, havalı tüfek, 12 adet havalı tabanca fişeği, havalı tabanca tüpleri ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

Polis, olaydan sonra kaçan motosikletli saldırganların kimlikleri ve saldırıyı neden gerçekleştirdiklerinin ortaya çıkarılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Ahmet Ercan, üç ilin daha deprem riskini açıkladı! İstanbul’da kaç büyüklüğünde deprem bekleniyor?