Maskesiz çekim yapan yapan kadın ikna olmadı, doktor beyaz kod verdi

Yayın tarihi: 6 Aralık 2021 Pazartesi 11:09 am - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 4:21 pm

Sakarya’da Yenikent Devlet Hastanesi’nde gözünün arkasına lens kaçtığı için acil servise gelen anne ve kız maske takmamaları üzerine doktor tarafından uyarıldı. Anne ve kızın maske takmayı reddetmesi üzerine doktor ‘beyaz kod’ verdi.

Sakarya’da Yenikent Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne gözünün arkasına lens kaçtığı için gelen anne ve kız maske takmamaları üzerine doktor tarafından uyarıldı. Uyarıyı dikkate almayan ve maske takmayı reddeden anne ve kız o anları cep telefonu ile kayda almaya başladı.

BEYAZ KOD VERİLDİ

Doktor ise uyarıda bulunarak, “Maskesiz olarak durmanız doğru değil. Kimsenin sağlığını tehdit edemezsiniz maske takmanız gerekiyor. Hastaların izni olmadan burada video çekiyorsunuz. Hastanız muayene olacaktır ama maske takması gerekiyor. Beyaz kod veriyorum ve sizi dışarı alabilir miyim? Burası muayene alanı diğer insanların hakkına giremezsiniz. Hastayı muayene edeceğim ama maskeyi takması gerekiyor.” dedi.

BEYAZ KOD NEDİR?

Beyaz Kod (1111) Hastanede hasta/hasta yakını ve çalışanların başına gelebilecek, fiziksel, sözel saldırı ve cinsel taciz durumlarında güvenlik personelinin en hızlı biçimde durumdan haberdar edilmesi ve olay yerine yönlendirilmesi amacıyla kurulmuş alarm sistemdir.

Koronavirüsten bir günde 185 ölüm

AKP’li Güldal Akşit koronavirüsten öldü