Maske takmasını isteyen kasiyeri öldürdü

Yayın tarihi: 21 Eylül 2021 Salı 8:20 am - Güncelleme: 21 Eylül 2021 Salı 8:20 am

Almanya’da bir müşteriden maske takmasını isteyen 20 yaşındaki kasiyer öldürüldü. Cinayet sonrası yakalanan şüpheli, koronavirüs önlemleri nedeniyle stresli olduğunu söyledi.

Almanya’nın Idar-Oberstein kasabasındaki bir benzin istasyonunda çalışan 20 yaşındaki kasiyer, müşterisini COVID-19 önlemleri konusunda uyarmasının ardından çıkan tartışmada cumartesi gecesi öldürüldü. Bölge polisinin raporuna göre 49 yaşındaki şüphelinin koruyucu maske takmadan alışveriş yapmak için benzin istasyonuna girdiği, bunun ardından kasiyerin yönetmeliğe uyması için kendisini uyardı. Uyarının ardından marketten ayrıldığı iddia edilen şüpheli, bir saat sonra markete geri dönerek kasiyeri öldürdü. Olayın ardından zanlının yaya olarak kaçtığı, ertesi gün (19 Eylül) ise polis karakoluna giderek suçunu itiraf ettiği belirtildi.

İlk ifadesinde, pandemi kısıtlamalarına karşı olduğunu ve bu sürecin kendisini büyük ölçüde strese soktuğunu belirten şüpheli, COVID-19 kısıtlayıcı önlemlerine karşı olduğunu ve koronavirüs pandemi durumunun kendisini büyük ölçüde strese soktuğunu söyledi.