Maske takmadığı için otobüsten indirildi, duraktan tekrar otobüse binip yolcuyu vurdu

Yayın tarihi: 27 Ekim 2021 Çarşamba 9:57 am - Güncelleme: 10 Mart 2022 Perşembe 1:09 pm

Konya’da Adem Sarıtaş isimli yolcu, maske takmadığı için kendisine tepki gösteren şoför ve yolcular tarafından belediye otobüsünden indirildi. İndirildikten sonra tabanca ile aracın peşine düşen Sarıtaş, tartıştığı yolculardan 25 yaşındaki Recep Ceylan’ı bacağından vurdu. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Konya’da Kültürpark-Kaşınhanı seferini yapan belediye otobüsüne Kültürpark durağında Adem Sarıtaş isimli yolcu bindi. Maskesiz Sarıtaş’a şoför ve diğer yolcular tepki gösterince tartışma çıktı. Sarıtaş otobüsten indirildi. Otobüs Kaşınhanı istikametine devam etti.

BAŞKA ARAÇLA OTOBÜSÜ TAKİP ETTİ

Olayın ardından tabanca temin eden Sarıtaş, başka bir araçla otobüsün peşine düştü. Otobüsü bulan Sarıtaş, durağa yanaştığında yeniden bindi. Aracın hareket etmesiyle birlikte yanındaki tabancayı çıkaran Sarıtaş, tartıştığı yolculardan Recep Ceylan’a 2 el ateş etti. Ceylan bacağından yaralandı. Panik yaşayan diğer yolcular, şoförün kapıyı açmasıyla otobüsten inip sağa sola kaçıştı. O anlar, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Recep Ceylan, gelen ambulansla Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

SARITAŞ YAKALANDI

Maske takmayan ve Recep Ceylan’ı yaralayan Adem Sarıtaş, saklandığı Ahırlı ilçesinde Akkise Mahallesi’nde bir yayla evinde yakalandı. Sarıtaş’ı yakalayan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, sorgusu için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirdi.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Sarıtaş, ilk ifadesinde maske takmadığı için otobüsten indirildiğini, sonra taksiyle evine gidip ruhsatsız tabancayı aldığını ve aracın güzergahına gidip beklemeye başladığını anlattı.

Otobüsün durağa gelmesiyle kartını cihaza okutmadan bindiğini belirten Sarıtaş, şunları söyledi:

“Otobüsün en arkasına geçip oturdum, araç hareket etti. Bir sonraki durağa yaklaştığı sırada tabancamı çıkartıp Recep Ceylan’a doğru ateş ettim. Otobüsten indirilirken beni sert bir şekilde iteklemişti. O yüzden ona ateş ettim.”

Şüpheli Sarıtaş’ın sorgusu sürerken, yaralanan Recep Ceylan’ın sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin sürdüğü belirtildi.