Maske satışı yeniden başlayabilir

Yayın tarihi: 25 Nisan 2020 Cumartesi 12:00 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2020 Cumartesi 12:15 pm

Koronavirüs salgını sonrası yurttaşların maske takması zorunlu hale geldi. AKP hükümeti, eczaneler aracılığıyla ücretsiz maske dağıtacağını duyurdu fakat uygulamada çok sayıda sıkıntı yaşandı. Ücretsiz maske dağıtımının planlı gerçekleştirilmemesi nedeniyle maskelerin yeniden satışa sunulması gündeme geldi.

Koronavirüs nedeniyle maske takılmasının zorunlu hale gelmesinin ardından “Salgın sonuna kadar yeterli stoğumuz var” şeklinde açıklama yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maske satışını yasakladık” dedi. Yurttaşlara, haftalık 5’er adet olarak verilmeye başlanan maskeler ilk olarak PTT aracılığıyla evlere ulaştırılmaya başlandı. Daha sonra bu uygulamanın yanında eczaneler de devreye girdi. Devlet, yurttaşların telefonlarına kod göndererek, eczanelerden ücretsiz maske alacağını söyledi.
Fakat birçok yurttaşa mesaj gelmedi, halk maskeye ulaşamadı. Dağıtımdaki aksaklıklar nedeniyle maske satışının yeniden başlayabileceği gündeme geldi.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, AKP MYK’da görüşülen konulardan bir tanesi de maske satışı oldu.

Buna göre, ücretsiz maske dağıtımının yanında isteyene makul fiyatlara maske satışı yapılabileceği belirtildi. Henüz net bir karar verilmedi.