‘Maske maske olalı böyle zulüm görmedi’

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2020 Perşembe 8:19 am - Güncelleme: 7 Mayıs 2020 Perşembe 8:20 am

Vatandaş koronavirüsten korunmak için zorunlu olan maskelere haftalardır ulaşamıyor. CHP’li ve İYİ Partili vekiller mağdur edilen milletten iktidarı sorumlu tuttu. İYİ Partili Lütfü Türkkan “Maske maske olalı böyle zulüm görmedi” diyerek geç gelen karara isyan etti.

Bir aydır devam eden maske sorunu sonunda çözülecek. 3 Nisan günü kalabalık ortamlarda maske takma zorunluluğu getirilirken, 6 Nisan’da maske satışı yasaklanmış ve kriz başlamıştı.

Şimdi üst sınır konulan ve 1 liraya satılması öngörülen maskeler, market ve eczanelerde bulunacak. Maske satışı tartışması gündeme otururken vekiller haftalardır mağdur edilen vatandaşlardan iktidarı sorumlu tuttu.

Maske fiyatları ve nerede satılacağı belli oldu

İYİ Parti Milletvekili Ahad Andiçan “Maske dağıtımında çarşafa dolanan iktidar satışı serbest bıraktı. Meşhur Ağa-Maraba hikayesi gibi. Madem başa dönecektik, biz bu haltı niye yedik?” diye sordu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ise “Maske maske olalı böyle zulüm görmedi” dedi.

CHP’li Öztrak: ‘Saray maske meselesini hâlâ çözemedi’

PİŞMİŞ TAVUĞUN BAŞINA GELMEZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Bu maskenin başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi” diye isyan etti.

CHP’li Gürsel Tekin ise iktidarı şöyle eleştirdi: “Önce maskeyi ‘vatandaşa uygun fiyatla satacağız’ sonra ‘eczane satacak’ sonra ‘kod vereceğiz, bedava eczane dağıtacak’ en son ‘vatandaşa uygun fiyatla satacağız’ dediler. 55 günde
5 maske dağıtamadılar. Beceriksizler.”

PTT ve e-Devlet’ten sonra maskenin yeni adresi

FİYATLAR UÇTU

Maske fiyatları son 2 ayda olağanüstü bir artış gösterdi. Normal fiyatı 1 lira olan tek kullanımlık kağıt maskeler 4 ile 7 lira arasında satıldı. Eski fiyatı 200 lira olan N95 FFP3 maskeleri ise şu sıra 750-900 liraya zor bulunuyor.

Maske dağıtan Gelecek Partisi üyeleri gözaltına alındı!