Martı TAG kurucusu İBB önünde: Yönetmelik geliyor ama biz yine de buradayız

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2024 Perşembe 1:04 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2024 Perşembe 1:04 pm

Martı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem, bugün yapılan UKOME toplantısı öncesi eylem yaptı. Öktem, “Yönetmelik çıkana dek her UKOME’de olacağız.” dedi.

Martı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem, paylaşımlı yolculuk yönetmeliği için bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önüne gitti. Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nde (UKOME) toplantısı öncesi kullanıcıları topayan Öktem, yönetmelik çıkana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

“YÖNETMELİK GELİYOR AMA BİZ YİNE DE BURADAYIZ”

Öktem, “180 bin sürücümüz ve 5 milyon yolcumuz için bugün UKOME’deyiz. Yönetmelik çıkana dek her UKOME’de olacağız diye bir söz vermiştik. UKOME alt komisyonunda bu paylaşımlı yolculuk yönetmeliğinin çıkacağı netleşti. Yönetmelik geliyor ama biz yine de buradayız. Biz taksiciler gibi yakıp, yıkan insanlar değiliz. Onlar arkamızda bulunan camları kırıp, indirmişti. Biz bir modern sanatı buraya getirdik. Bu alanda 180 bin sürücümüz için 180 tane jant var. Bugün burada 4 bin kişiyleyiz. Bu yönetmelik çıkmazsa, 24 bin, 44 bin olarak sayımız sürekli artacak. Bu dava bu iş çözülene dek sürecek. Bu işin sonuna dek arkasındayız. Taksi lobisi bizi adliye adliye koşturmasın. Hiçbir şey elde edemezler. 180 bin sürücümüz bu davadan vazgeçmez” dedi.

Martı TAG Kurucusu Oğuz Alper Öktem, paylaşımlı yolculuk için İBB önünde eylem yaptı.

Martı TAG kurucusu Öktem “Taksiciler bize saldırdı” dedi: Alo plaka ağaları…

Kaynak: TELE1