Martı TAG için durdurma kararı verildi

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2024 Cuma 8:07 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2024 Cuma 9:22 pm

İstanbul 14’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi, Martı TAG hizmetinin haksız rekabet oluşturduğuna karar verdi, durdurma istedi. Karara Martı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem’den tepki geldi.

Martı TAG’a açılan haksız rekabet davasının 6’ncı duruşması Çağlayan Adliyesi’nde bugün görüldü. İstanbul 14’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi heyeti davanın kısmen kabulüne hükmederek, MARTI TAG uygulaması hizmetinin haksız rekabet oluşturduğunu bildirdi. Heyet, ‘https://www.mart.tech.com’ sitesi ile MARTI mobil uygulaması üzerinden sunulan “Martı TAG” hizmetinin ticari ve iş faaliyetlerine engel olmayacak şekilde durdurulmasına da hükmetti.

‘TAKSİ LOBİSİ BİZİ ADLİYE ADLİYE GEZDİRİP BEZDİRMEYE ÇALIŞIYOR, BİZ BEZMEYİZ’

Dava sonrası Çağlayan Adliyesi önünde açıklamada bulunan Martı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem karara tepki göstererek “İfade özgürlüğüm kapsamında şunu söyleyebilirim ki bu mahkeme kesinlikle taraflı bir karar vermiştir. Biz New York’a gidip, New York borsasına açılacağımızı söylediğimiz günün ardından, aynı hakim bir dava celsesi bile görülmeden, bizden bir ifade alınmadan durdurma kararı verdi. Şimdi yine aynısını yapıyor. Oldu bittiye getirilen bir durum var. UKOME’de bir yönetmelik konuşuluyor. Beklenmesi gereken müzekkereler var ama hakim oldu bitti bir karar verdi. Geçen sefer verdiği erişim engeli kararını da üst mahkeme bozmuştu. Bunu da bozacaktır. Taksi lobisi bizi adliye adliye gezdirip, bezdirmeye çalışıyor. Biz bezmeyiz. Mücadeleye aynen devam edeceğiz. 170 bin tencere kaynıyor. Üst mahkemede kazanacağımıza eminiz. Çünkü geçen sefer de aynı hakim aynı kararı verdi. Martı kullanımına aynen devam” dedi.

Martı TAG kurucusu Öktem “Taksiciler bize saldırdı” dedi: Alo plaka ağaları…

Kaynak: DHA