Mart ayında yeni iPhone SE ile tanışabiliriz

Yayın tarihi: 8 Şubat 2022 Salı 7:00 am - Güncelleme: 7 Şubat 2022 Pazartesi 1:04 pm

Bloomberg muhabiri Mark Gurman’a göre, Apple yeni 5G’li ve düşük maliyetli iPhone SE’yi ve yenilenmiş bir iPad’i tanıtmak için 8 Mart’ı hedeflemiş.

Apple iPhone SE için  güncelleme söylentileri, iPhone 13 piyasaya sürülmeden önce ortalıkta dolaşıyordu. Bloomberg yeni cihazın 4,7 inç ekranın olacağını ve mevcut modele gibi  daha hızlı bir çip ve gelişmiş kameralara sahip olacağını söylüyor.

Hatırlayanlar bilir. Mevcut iPhone SE 2020’de piyasaya sürüldüğünde 399 $’lık bir fiyata sahipti ve günümüze kadar bu fiyat aynı kaldı. Şimdi ise gözler iPhone SE 3’e çevrilmiş durumda. Apple’ın uygun fiyatlı olarak karşımıza çıkacak modeli daha gelmeden adından fazlasıyla söz ettirdi. Bu cihazda Touch ID’nin akıbeti hakkında bir bilgi yok.  Öyle ki cihazda bir tasarım güncellemesi olmazsa bu durumun değişmesi de  pek mümkün görünmüyor.

iPhone SE

 

Gurman, Face ID kullanan iPhone’lar ve iPad’ler için de Mart ayında iOS’un maske dostu yüz tanıma destekli yeni bir sürümünü beklememiz gerektiğini söylüyor. Yazılım güncellemeleri aynı zamanda yeni emojiler ve tek bir klavye ve fare kurulumunu birden çok Mac ve iPad’de çalışacak şekilde bağlayan  Evrensel Kontrol özelliğini de ekleyebilir.

Mac’ten bahsetmişken, Apple’ın özel CPU teknolojisine sahip yeni bir model Mart ayında da gelebilir. 2022’nin ilerleyen zamanlarında, muhtemelen “yeni iMac ve Mac Pro masaüstü bilgisayarları, yeniden tasarlanmış bir MacBook Air, güncellenmiş bir düşük kaliteli MacBook Pro, üç Apple Saati, dört iPhone 14 modeli ve yeni AirPod’ları” dört gözle bekleyebiliriz.

Epson, akıllı gözlükleriyle metaverse ’in kapısını aralıyor