Mars helikopteri başarılı iş çıkarıyor

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2021 Çarşamba 8:30 am - Güncelleme: 5 Mayıs 2021 Çarşamba 12:52 pm

Mars’ta görevli helikopter herkesin ilgi odağı olmayı başardı. insanlık tarihinde birçok ilki gerçekleştiren bu helikopter görünen o ki görevine devam edecek. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Dünyaya alternatif en önemli gezegenler içerisinde yer alan Mars yoğun araştırmaların konusu olmaya devam ediyor ve Mars’ta görevli helikopter bunu başarıyla yapıyor. Özellikle başka gezegende hayat arayan bilim insanları buraya doğru yöneldi diyebiliriz. Ancak Mars içerisinde hayat olup olmadığını araştırmak tahmin edildiği kadar kolay değil.

Özellikle arazi şartları Mars konusunda bilim insanlarını ve buraya iniş yapan Perseverance aracını fazlasıyla zorluyor. Kızıl gezegenin acımasız atmosferi araştırma yapılmasını büyük oranda engelliyor. Bilim insanları konuyla ilgili önemli bir buluş ortaya koymuştu.

Mars helikopteri

NASA tarafından çalışmalar için kullanılan bu helikopter son derece iyi işler başarıyor. Ingenuity proje yöneticisi MiMi Aung tarafından yapılan açıklamada bu aracın son derece başarılı işler ortaya koyduğu ifade edildi.

Helikopter, demo test aşamasından başarılı bir şekilde geçti. Bu aşamada keşif kabiliyetlerinin üst düzey olduğu ortaya çıktı. Şimdi ise yeni bir test aşamasına geçildi. Eğer bu test aşamasını da geçerse kendi başına hareket edebilecek. Ancak bunun için son derece yeterli bir yapıya sahip olması gerekiyor.

Elon Musk insanları öldürecek bir plan açıkladı: Mars seyahati tehlikeli olacak

Test uçuşları şu anda devam ediyor. Helikopter 30 gün daha başarılı bir şekilde çalışmalarına devam edecek. Planlanandan daha fazla uçacağı için nasıl bir sonuç ortaya çıkacağı net olarak bilinmiyor.