Marmaris’te orman yangını kontrol altına alındı

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2022 Cuma 4:21 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2022 Cumartesi 12:31 am

Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi’nde yerleşim birimlerine yakın bölgede orman yangını çıktı. Yangına 7 helikopter ve 5 uçak havadan müdahale etti, yangın kontrol altına alındı.

Marmaris’in İçmeler Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler durumu itfaiyeye bildirdi. Ekipler alevlere yoğun bir şekilde müdahale ederken, yangının yerleşim yerlerine yakın olması panik yarattı.

ALEVLER OTELE SIÇRADI

Yangın kısa sürede etkisini artırdı, alevler bölgedeki bir otele sıçradı.

Alevlerin sıçradığı otelin fotoğrafı

13 EV BOŞALTILDI

İçmeler Turunç karayolu girişi ormanlık alanda başlayan orman yangınında ilk belirlemelere göre bir ev ve Turizm Meslek yüksekokulu binasının zarar gördüğü 3 arabanın ise yandığı 13 hanenin boşaltıldığı öğrenildi.

DENİZ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Yangın bölgesinden gelen son bilgilere göre, Sahil Güvenlik unsurları tarafından helikopterlerin ve uçakların su aldığı bölge deniz trafiğine kapatılırken, bölgedeki tekne trafiği kontrol altına alındı.

YANGININ NEDENİ BELİRLENDİ: KOPAN AĞAÇ DALI

Orman yangınının kopan ağaç dalının elektrik tellerini birbirine temas ettirmesi sonucu oluşan kıvılcımlar dolayısıyla çıktığı belirlendi.

 

Slovenya’da çıkan orman yangınlarında 1. Dünya Savaşı’ndan kalma bombalar patladı