Marmaris’te orman yangını | Orman Genel Müdürlüğü: Bir personelimiz şehit oldu

Yayın tarihi: 27 Haziran 2021 Pazar 1:20 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2021 Pazar 1:50 pm

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Orman Genel Müdürlüğü bir personelin söndürme çalışmaları sırasında hayatını kaybettiğini olduğunu duyurdu.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Bölgeye yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ederken, plajlardan denize girenler yangını endişeyle izledi. Her noktadan görülebilen duman, ilçenin üzerinde tabaka oluşturdu. Yangınla ilgili açıklama yapan Muğla Valisi Orhan Tavlı, “Bölgede etkili olan rüzgar, söndürme çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Ekipler, rüzgarın yön değiştirmesine göre hareket ediyor. Çevre ilçe ve illerden çok sayıda takviye ekip yangın bölgesine geliyor” dedi.

Marmaris ile İçmeler kara yolu üzerindeki Pamucak mevkisinde orman alanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede yayılarak etkisini artırırken, ihbar üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler karadan ve havadan yangına müdahale etti.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, AA muhabirine, yangına çok sayıda ekiple müdahale edildiğini ve alevlerin kontrol altına alınmaya çalışıldığını belirterek, “Bölgede etkili olan rüzgar, söndürme çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Ekipler, rüzgarın yön değiştirmesine göre hareket ediyor. Çevre ilçe ve illerden çok sayıda takviye ekip yangın bölgesine geliyor.” dedi.

Bu arada her noktadan görülebilen duman, ilçenin üzerinde tabaka oluşturdu.

3 TEKNE YANDI

Bozburun Mahallesi’ndeki bir yatçılık firmasında, saat 07.00 sıralarında, tamir için bekleyen 35 metrelik teknede yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüdü. Tersane çalışanları ve çevredekiler durumu, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Alevler, tersanedeki 2 fiber tekneye de sıçradı. Tersanedeki yanıcı maddeler nedeniyle alevler daha da büyüdü. Tersane çalışanları, korkuya neden olan yangında, kepçeyle denizden su alıp, alevlere ilk müdahaleyi yaptı.Bu sırada gelen itfaiye de su sıkıp alevlere müdahalede bulundu. Alevlerin yakındaki diğer tersanelere sıçramaması için itfaiye yoğun çaba sarf etti. Alevler 3 saatte, diğer tersanelere sıçramadan söndürüldü. İlk yangın çıkan tekne tamamen, 2 fiber tekne ise kısmen yanıp kullanılmaz hale geldi. Tersanede de büyük çapta maddi hasar oluştu. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, tekneler ve tersanedeki zararın boyutunun toplam 2 milyon dolar civarında olduğu bildirildi.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: BİR PERSONELİMİZ ŞEHİT OLDU

Marmaris’te çıkan yangını söndürme çalışmalarında bir personelin hayatını kaybettiğini belirten Orman Genel Müdürlüğü, “İçmeler’de halen devam eden orman yangınında bir kahraman personelimiz şehit oldu” ifadelerini kullandı.