Sosyal medya ikiye bölündü! Marmaris’te görülen köpek balığı mı Akdeniz zarganası mı?

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2022 Pazartesi 1:53 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2022 Salı 12:26 am

Muğla’nın Marmaris ilçesinde denize giren vatandaşların arasına giren köpek balığı panik yarattı. Vatandaşların köpek balığının başına paspas ile vurduğu anlar cep telefonu kamerasına kaydedildi. Öte yandan araştırmacı Yasin İlemin görüntülerdeki canlının Akdeniz zarganası olduğunu söyledi.

Türkiye’de vatandaşların tercih ettiği gözde tatil yerlerinden olan Muğla’nın Marmaris ilçesinde köpek balığı korkusu yaşandı.

VATANDAŞLARIN ARASINDA GEZDİ

ABC Gazetesi’nin özel haberinde yer alan görüntülerde vatandaşlar yüzerken köpek balığının aralarına girdiği görülüyor.

Mısır’da köpek balığı saldırısı! 2 ölü

VATANDAŞLAR HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANDI

Köpek balığını fark eden bazı vatandaşlar hiçbir şey olmamış denizde kalmaya devam etti.

PAS PAS İLE KÖPEK BALIĞINA VURDULAR

Bir vatandaş ise köpek balığının başına eline aldığı yer silme pas pası ile vurdu. Köpek balığının aldığı darbeler sonrası denizde bir süre görüldükten sonra kaybolduğu görüldü.

KÖPEK BALIĞI DEĞİL

Sıtkı Koçman Üni. Öğretim Görevlisi Dr Yasil İlemin görüntülerdeki canlının köpek balığı olmadığını söyleyerek “O hayvan köpekbalığı değil! AKDENİZ ZARGANASI (Tetrapturus belone) sırt yüzgecinden (dorsal yüzgeç) dolayı köpekbalığı ile çok karıştırılıyor. Deniz yüzeyinde görünen her sırt yüzgeci” dedi.

 

 

MARMARİS BELEDİYESİ: DENİZE GİRERKEN PASPAS SOPASI ALMANIZA GEREK YOKTUR

Marmaris Belediyesi,  sosyal medya hesabından halk plajında görüldüğü iddia edilen köpek balığı hakkında açıklama yaptı. Belediye, Yasin İlemin’in  bilgisini paylaşarak görüntülerde yer alan canlının köpek balığı değil Akdeniz Zarganası olduğunu belirterek, “Uzmanlara göre zararsız bir hayvandır. Bu yüzden denize girerken yanınıza paspas sopası almanıza gerek yoktur” dedi.