Marmara’yı lodos vurdu

Yayın tarihi: 29 Kasım 2023 Çarşamba 1:39 am - Güncelleme: 29 Kasım 2023 Çarşamba 2:01 am

Marmara Bölgesi’nde etkili olan şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Sakarya, Balıkesir ve Çanakkale’de etkili olan fırtına sebebiyle ağaçlar devrildi, evlerin çatıları uçtu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) yapılan uyarıların ardından şiddetli fırtına etkisini gösterdi.

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde fırtına sebebiyle bir ağaç ana yola devrilirken bir dükkanın ise tabelası koptu. Rüzgarda birbirine sürten elektrik tellerinden çıkan kıvılcım ise saniye saniye görüldü. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla devrilen ağaç yoldan kaldırılırken, polis ekipleri ise ulaşımı tek yönlü olarak sağladı.

BALIKESİR

Kuzey Ege’de şiddetini arttıran lodos nedeniyle 9 yük ve roro Balıkesir’de Edremit Körfezi’ne sığındı. Ayvalık’ta ise Cunda Adasında limanlı özel tekneler ve gezi tekneleri dalgalar nedeniyle zor anlar yaşadı.

Bölgede etkili olan yağış ve rüzgarın sabahın ilk saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

ÇANAKKALE

Çanakkale’de akşam saatlerinde fırtına ve yağış etkisini gösterdi. Ayvacık ilçesine bağlı Sazlı Köyü’nde sahilde bulunan yazlık evlerin ve turizm işletmelerin çatıları uçarken, ağaçlar devrildi. Fırtına yüzünden elektrik direklerinin devrilmesiyle bölgede elektrik kesildi. Assos tüneli Küçükkuyu istikameti ulaşıma geçici olarak trafik ekiplerince kapandı. Karayolları ekipleri tünel içinde çalışma başlattı.

İstanbul’u fırtına vurdu

(İHA)

Kaynak: İHA