Marmaray’da iş cinayeti! Raylarda çalışan işçiye tren çarptı

Yayın tarihi: 13 Haziran 2023 Salı 2:59 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2023 Salı 3:02 pm

İstanbul Zeytinburnu’nda raylarda çalışma yaptığı sırada Marmaray‘ın çarpığı işçi Vedat Güçtekin hayatını kaybetti. Seferlerin devam etmesine rağmen işçilere raylarda çalışma talimatını kimin verdiği bilinmezken, tedbirsizliğin gözler önüne serildiği olay sonrasında açıklama yapması beklenen TCDD ve Marmaray sessizliğe büründü.

İşçi cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. TCDD’ye bağlı Marmaray istasyonunda raylarda çalışma yapan Vedat Güçtekin isimli işçi tren çarpması sonucunda hayatını kaybetti.

DHA’nın aktardığı bilgiye göre, olay Gebze- Halkalı arasında sefer yapan Marmaray’ın, Kazlıçeşme ile Yenimahalle durakları arasında saat 11.00 sularında meydana geldi. TCDD’de çalışan 3 işçi, rayların üzerinde çalışma yapıyordu. Bu esnada istasyona gelen trenin makinisti, işçileri fark edip siren çalmaya başladı. Kaçmaya çalışan 3 işçiden 2’si kurtulurken 26 yaşındaki Vedat Güçtekin ise hayatını kaybetti. Güçtekin, Marmaray’ın çarpmasıyla rayların kenarında bulunan demir levhaya çarptı.

TREN SEFERLERİ DEVAM EDERKEN İŞÇİLERİN RAYLARDA NE İŞİ VARDI?

Öte yandan seferlerin devam ettiği sırada işçilerin raylarda çalışmasına nasıl müsaade edildiği ve bu görevlendirmeyi kimin yaptığı bilinmiyor. Tele1’in ‘Seferler devam ederken işçilerin raylarda çalışmasına nasıl müsaade edildi’ sorusunu yöneltmek için aradığı TCDD Marmaray temsilciliklerine ise ulaşılamıyor.

Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede Güçtekin’in olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri il cinayetiyle ilgili soruşturma başlattı.

GÖRGÜ TANIĞI: İŞÇİLER ÇALIŞIRKEN MARMARAY GELDİ

Yaşananları anlatan bir mahalle sakini, “Ben balkondaydım. Yolda çalışma yapıyorlardı. Marmaray kornaya basarak geliyordu. Birisi kaçmış. Birisi de maalesef yetişemedi. O anda çarpmış” dedi.

Marmaray seferlerinde aksama