Marmara’ya kuvvetli yağış uyarısı

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 8:50 am - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 8:50 am

Meteoroloji, Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yağışın bugün öğle saatlerinden itibaren etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bügün Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın öğle saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ile İstanbul’un batısı, öğleden sonra ve akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

19 MAYIS’A KADAR ETKİLİ OLACAK

Kuvvetli yağışların 19 Mayıs Perşembe günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

SICAKLIKLAR AZALACAK

Meteoroloji, hava sıcaklıklarının 19 Mayıs Perşembe ve 20 Mayıs Cuma günlerinde Marmara Bölgesi’nde azalarak mevsim normallerinin 8 ila 12 derece altında seyretmesinin beklendiğini belirtti.

Gece saatlerinden itibaren perşembe sabah saatlerine kadar Kocaeli’nin Kartepe Kayak Merkezi’nde karla karışık yağmur bekleniyor.

Açıklamada, ani sıcaklık değişimlerine karşı hazırlıklı olunması ve hava tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi istendi.

Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! Sağanak yağış ve kar bekleniyor