Marmaracık kampı İBB’den alınıp TÜGVA’ya verildi

Yayın tarihi: 2 Eylül 2023 Cumartesi 1:15 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2023 Cumartesi 1:17 pm

İBB’nin elinden alınan Sarıyer’deki Marmaracık Kampı’nın, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın vakfı tarafından kullanıldığı ortaya çıktı.

Tabiat parkı da olan Marmaracık kamp alanı 2011 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) 25 yıllığına tahsis edildi. 23 Haziran 2019’da yenilenen İBB seçimlerine sadece 3 gün kala da kamp alanı belediyenin elinden alındı.

TÜGVA ve birçok gerici yapı festivallere savaş açtı: Yasaklansın

GSB’YE DEVREDİLDİ

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre dönemin İBB Genel Sekreter Yardımcısı Eyyüp Karahan imzasıyla 20 Haziran 2019 tarihinde kamp alanı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredildi. Kamp alanının girişinde bulunan İBB tabelaları sökülerek yerine Gençlik ve Spor Bakanlığı tabelaları takıldı.

TÜGVA’YA VERİLDİ

İBB’nin gençlik merkezi inşa ederek milyonlarca lira harcadığı kamp alanını şimdi ise Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) kullanıyor. TÜGVA’nın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Marmaracık Kampı’nda TÜGVA’nın kamp organizasyonları düzenlediği belirtiliyor. TÜGVA’dan yapılan duyurularda, “Marmaracık Doğa Kampı’ndan bildiriyoruz. TÜGVA Lise Marmaracık Doğa Kampımıza aksiyon ve maceraya ara vermeden devam ediyoruz” denildi.