Marmara Denizi’nde deprem!

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2024 Cuma 10:33 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2024 Cuma 11:16 pm

Haber: Haber Merkezi

AFAD verilerine göre merkez üssü Marmara Denizi olan 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4,4 olarak kaydetti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre Marmara Denizi Balıkesir açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem oldu. Saat 22:26’da meydana gelen depremin derinliği 7.18 kilometre olarak ölçüldü.

Kandilli Rasathanesi ise saat 22:26’da meydana gelen depremin merkez üssünü Güzelköy Açıkları-Tekirdağ (Marmara Denizi) olarak kaydetti. Kandilli Rasathanesi verilerine göre depremin büyüklüğü 4,4 olarak aktarılırken derinlik 4 kilometre olarak ölçüldü.

Prof.Dr. Ahmet Övgün Ercan TELE1’e konuştu. Ercan, “Kuzey Marmara kolu üzerinde olan bir deprem bu. Tabi ki beklediğimiz Kuzey Marmara depreminin batı kolu üzerinde olan bir kesim. Burada normalde beklediğimiz depremin büyüklüğü 7 bir deprem bekliyoruz. Ama depremin odak konumu olarak beklediğim yer Tekirdağ Ereğli gidisinin önü. Yani bugün biraz önce olan depremin batıdaki kesiminde depremin odağı olmasını bekliyoruz. Ve kırılma da Küçükçekmece’den başlayıp Mürefte’ye Saroz Körfezine kadar gitmesini bekliyoruz. İşte bu uzantının üzerinde olan 4.1’lik veya 4.’lük küçük bir deprem. Ana deprem beklenmeden önce oradaki gerginliğin birikmekte olduğunu gösteren deremler, öcü depremler olacaktır. Böyle depremler olacaktır. Ama bunu şöyle anlamamak gerek ‘Depremin ayak sesleri’ gibi bir yorum çığırtkanlık olur. Gayet olağan küçük boyutlu bir deprem” diye konuştu.

Şili’de 7,4 büyüklüğünde deprem

Kaynak: HABER MERKEZİ