Markette komodo ejderi paniği

Yayın tarihi: 8 Nisan 2021 Perşembe 11:02 am - Güncelleme: 8 Nisan 2021 Perşembe 10:17 pm

Tayland’da dün öğle saatlerinde çekildiği ifade edilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Görüntülerde Bangkok’ta bulunan bir markete komodo ejderi girdiği anlar yer aldı.

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta dün öğle saatlerinde bir markete Monitör cinsi kertenkele girdi. Markette bulunan çalışanlar ve müşteriler tarafından kaydedilen görüntülerde komodo ejderi, marketteki raflara tırmandığı görüldü. Market çalışanının, yetkilileri araması ile olay yerine gelen kurtarma ekipleri, mağazadan dışarı sürükleyerek çıkardıkları dev kertenkeleyi çevrede bulunan çalılıklara bıraktı.

Hafif zehirli bir ısırığa sahip olan Monitör kertenkelesinin, bölgede çok az yağan yağmurlar ve aylardır süren kuru hava şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlandığı ve bunun sonucunda markete girdiği tahmin ediliyor. Genellikle Tayland’da büyük şehirlerdeki kanallarda ve göletlerde yaşayan Asya su Monitör kertenkeleleri, balık, yılan ve kurbağaların yanı sıra insanların bıraktığı yiyecek artıklarıyla besleniyorlar.